Algemeen

Dragracing: Nederlanders scoren goed in EDRS South

wijden_kop

In het eerste seizoen van de EDRS European Drag Racing Series zijn diverse Nederlandse rijders meteen in de prijzen gevallen. In de Divisie Zuid veroverden Lisa Selles (Junior Dragster) en Tom van der Wijden (Super Pro ET) zelfs de titel, terwijl voor maar liefst negen andere rijders in de eindstanden van het diverse klassen topdrieklasseringen waren weggelegd. Door het wegvallen van de laatste wedstrijd in Drachten konden er dit jaar geen officiële KNAF-titels worden toegekend. De nummer één van elke klasse mag zich wel eXplosion-clubkampioen noemen. Bij de auto’s bleven zes van de zeven titels in eigen land. Met drie uit acht scoorden de Nederlandse motorrijders een stukje minder.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Met het seizoen alweer even achter de rug en het einde van het jaar in zicht, is het tijd om nog even stil te staan bij de diverse dragrace kampioenen en kampioenschappen. Dit jaar was het eerste seizoen van de EDRS European Drag Racing Series, de door Speedgroup geïnitieerde internationale wedstrijdserie voor Sportsman klassen. Nederland was daarbij ingedeeld in de Divisie Zuid en de wedstrijden op Dragstrip Drachten waren daarmee een belangrijk onderdeel van deze titelstrijd.

wijden
Tom van der Wijden

Over het geheel genomen scoorden de Nederlandse rijders in de EDRS European Drag Racing Series Division South uitstekend. In bijna alle klassen haalden twee landgenoten de topdrie van het eindklassement. In de snelste klasse, Super Pro ET, ging de titel naar Tom van der Wijden terwijl Reinier van Schelt de Nederlandse toptwee compleet maakte. Op een derde plaats eindigde de Duitser Michael Mikuscheit.

selles_2
Lisa Selles

Ook in de klasse Junior Dragster ging de titel met Lisa Selles naar Nederland. Op een tweede plaats eindigde hier de Duitser Anton Schneider terwijl Shari Oomen de tweede Nederlandse in de topdrie was.

maderer
Michael Maderer

Pro ET werd een prooi van de Duitser Michael Maderer, die naast de wedstrijden in Drachten ook punten verzamelde bij enkele Scandinavische evenementen. Rob van der Kruk was met een tweede plaats de beste Nederlander en bleef daarmee zijn landgenoot Richard Minderhoud (derde) net voor. Maderer en Van der Kruk waren ook in de klasse Super Street Car succesvol. Maderer pakte ook hier de titel, voor de Nederlanders Gerjan Wolbers en Van der Kruk.

uhlir
Guido Uhlir

In de klasse Super Comp pakte Gerd Habermann de eerste plaats. Met een tweede plaats was Eric Pellegrom de beste Nederlander en bleef René Kloss (Duitsland) net voor. Met Guido Uhlir leverde ook de klasse Super Gas een Duitse titelhouder op. Op een keurige tweede plaats eindigde de Nederlander Ed Breedveld, gevolgd door zijn landgenoot Stevan Reffeltrath.

fagan
Sven Fagan

Funny Bike was de enige motorklasse waarin gestreden werd om een EDRS titel. Hierbij ging de grootste beker naar de Deen Sven Fagan, voor de Belgen Luc Raeymaekers en Marc van den Boer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet