V8 Supercars

V8 Supercars: 2013 laatste seizoen voor V8 Supercarveteraan Russell Ingall

V8 Supercar-coureur Russell Ingall plakt er nog één seizoen bij. De V8 Supercar-veteraan zal aan het eind van 2013 een streep onder zijn illustere fulltime carrière zetten.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s TWR Holden

2012_ingall_helmportret
2013 wordt het laatste fulltime jaar voor Russell Ingall in de V8 Supercars. De veteraan
die in het begin van zijn caariere in Europa bekender was dan in zijn geboorteland wil het
nieuwe COTF-jaar absoluut niet missen.

2013 Laatste seizoen voor V8 Supercarveteraan Russell Ingall
De 47-jarige Russell Ingall tekende vandaag een éénjarig contract met Walkinshaw Racing en zal volgend jaar met sponsoring van Supercheap Auto nog één seizoen in de V8 Supercars afwerken. Ingall gaat in 2013 met de gloednieuwe COTF Holden van het TWR team uitkomen. Voor Ingall betekende dit zijn 18e fulltime V8 Supercarseizoen!

Ingall’s laatste jaar valt precies samen met de introductie van de V8 Car of the Future. Russell Ingall: “ Aan alle goede dingen komt een einde en de introductie van de COTF-auto geeft mij de gelegenheid om op mijn voorwaarden te vertrekken.” Overigens zal Ingall later in 2013 een nieuw record vestigen. In juli 2013 zal Ingall op Townsville zijn 226e V8 Supercarwedstrijd rijden. En daarmee zal hij het record van John Bowe verbreken.

“COTF is een totaal nieuw spel voor de V8’s en het zal de competitie alleen maar vergroten. Wij gaan volgend jaar zeker geen dominantie van twee teams zien zoals dit jaar het geval was. Hoofd koel houden en ervaring dat is hetgeen dat telt. En daar beschik ik over.

Ik heb zowel het tijdperk van Peter Brock, Larry Perkins, Dick Johnson, John Bowe meegemaakt. Maar ook dat van de huidige kampioenen zoals Ambrose, Tander, Courtney en Whincup. Het beste uit twee verschillende werelden dat ik voor geen goud had willen missen.

2012_ingall_sydney
Ingall is nog steeds een spectaculaire rijder en goed voor de punten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet