F. Renault 1.6 NEC

Div: Formule Renault 1.6 NEC Junior klaar voor 2013 met interessante kalender

fr_1punt6_junior_bolide

De Formule Renault 1.6 NEC Junior is officieel klaar voor de eerste editie van de serie in 2013. De zes weekenden zijn verspreid over Nederland, België en Duitsland en bieden jong talent de kans om ervaring op te doen op befaamde circuits zoals de Hockenheimring, Spa–Francorchamps en niet te vergeten Zandvoort.

Tekst en foto: PR

Het seizoen trapt af op het Formule 1 circuit van Hockenheim. De 7de april vormt niet alleen het startschot voor de Formule Renault 1.6, maar zal ook het openingsweekend zijn voor Formule Renault 2.0 NEC. Het tweede evenement zal plaatsvinden op de zaterdag en maandag van de Pinksterraces op Zandvoort.

De Belgische première is gereserveerd voor de Be Trophy, gehouden half juli op Spa–Francorchamps. Daarna zal de Formule Renault 1.6 NEC Junior teruggaan naar Nederland voor het grootste gecombineerde auto– en motorsport evenement: de Gamma Racing Day. Daarna wacht nog een enorm populair weekend op Circuit Zolder in September in de vorm van de Belgische Truck Grand Prix. De finale van de serie zal terug in Nederland worden gehouden op Zandvoort, van 11 tot 14 oktober.

Veel Nederlandse inbreng
Er zijn al tien teams die hun deelname hebben toegezegd. De Nederlandse inbreng wordt daarbij verzorgd door Van Amersfoort Racing, Stuart Racing, Provily Racing, AR Motorsport en Vuik Racing. Ook teams uit Duitsland, België en Engeland doen mee.

Kalender 2013:
7 april Hockenheimring* (Preis der St. Stuttgart)
21 mei Zandvoort (Pinksterraces)
14 juli Spa Francorchamps (Be Trophy)
4 augustus Assen* (Gamma Racing Day)
22 september Zolder (Truck Grand Prix)
13 oktober Zandvoort* (Finale Races)
* Evenementen in combinatie met Formula Renault 2.0 NEC

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet