Sportscars

Sportscars: Oud US Lola importeur Carl Haas en Multimac Motorsports continueren Lola

Oud US Lola importeur Carl Haas en het Canadese Multimac Motorsports hebben de rechten van Lola Cars overgenomen en zullen garant staan voor de leverantie van reserveonderdelen voor de LMP1 en LMP2 auto’s van het merk.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s archief autosport.nl

008_aston_martin
Lola toch weer terug op het circuit. Maar kunnen Carl Haas en Multimac Motorsports
het merk in de toekomst uit het diepe dal trekken? Dit blijft uiteraard een
vraagteken.

Oud US Lola importeur Carl Haas en Multimac Motorsports continueren Lola
Lola Holdings heeft een overeenkomst gesloten met oud US Lola importeur Carl en het Canadese Multimac Motorsports. Beide laatstgenoemden hebben de rechten van de autosportpoot van Lola verworven.

Concreet betekent dit dat onderdelen voor de Lola B12/60 en B12/80 gewoon leverbaar zullen blijven. HVM Status GP en Rebellion Racing behoeven zich dus voor de komende tijd geen zorgen te maken. Keith Wiggins van HVM Status GP liet bij de presentatie van het LMP2 project enkele weken geleden al doorschemeren dat er bij Lola toch ambitieuze plannen zijn.

Bij Multimac Motorsports kondigde men aan dat men serieus in staat is om nieuwe auto’s te bouwen. De ontwikkeling van nieuwe LMP1 en LMP2 designs zullen voor de toekomst overwogen worden. Ook hebben de nieuwe investeerders de historische rechten van het merk verworven. In oktober 2012 hield het oude Lola na een schuldenberg van 20 miljoen pond op te bestaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet