Diversen

Div: Romain Grosjean wint Race of Champions in Bangkok

Voor de Fransman Romain Grosjean is het autosportseizoen 2012 alsnog met een hoogtepunt geëindigd. De Lotus-coureur won in het Rajamangala Stadion in Bangkok de Finale tegen Audi-coureur Tom Kristensen. David Coulthard en Michael Schumacher kwamen niet verder dan de halve finale.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

roc_grosjean_2012
Toch nog een mooie afsluiter voor de vaak verguisde Romain Grosjean!

Romain Grosjean wint Race of Champions in Bangkok
De vaak verguisde Formule 1 coureur Romain Grosjean heeft het autosportseizoen 2012 alsnog met een hoogtepunt beëindigd. In het Rajamangala Stadion in Bangkok wist de Lotus-coureur uiteindelijk 15 coureurs uit diverse disciplines uit de auto- en motorsport te verslaan.

Le Mans legende Tom Kristensen werd bij zijn twaalfde poging in de Grote Finale door de Fransman verslagen. Vorig jaar haalde Kristensen eveneens de finale.

Grosjean: “Een bijzonder gekke dag, want het was een beetje moeilijk in de groepen waarin ik reed. Maar uiteindelijk slaagde ik er toch in de Finale te behalen. In de kwartfinale moest ik het opnemen tegen Sebastian Vettel en in de halve Finale tegen Michael Schumacher. Beide Duitsers versloegen ons gisteren in de Nations Cup. In de Finale moest ik het tegen Tom opnemen. Maar ik heb prettige herinneringen aan dit evenement en in het verleden heb ik ook al tegen hem geracet.

Het was mooi om tegen hem in de Finale uit te komen. Ik had wel een beetje geluk dat ik op het juiste moment in de juiste auto zat. Het was een moeilijk F1 seizoen, maar gisteren stond ik dan toch op het podium. En het is prachtig om net voor de vakanties met deze overwinning naar huis te gaan. Ik wil hierbij iedereen in Thailand bedanken omdat wij een fantastisch onthaal kregen.”

Tom Kristensen nam maar liefst aan 12 ROC’s deel. Meer dan wie ook. De 45-jarige Deen hoopt in de toekomst toch weer terug te komen.

Tom Kristensen: “Dit was de 25e editie en Romain is verdiend winnaar. Hij had een erg mooie zondag en ik kom er elk jaar steeds dichterbij. In beide heats was er tussen ons beiden weinig verschil en ik maakte een paar kleine foutjes. Maar de uitdaging van de Race of Champions ligt in het feit om juist met verschillende auto’s te rijden. Aangezien ik aanmerkelijk ouder ben dan de 25-jarige Romain, heb ik bewezen in een goede auto nog steeds snel te zijn. Dit was één van meest hartelijke ROC’s waaraan ik heb deelgenomen. Ik wil daarbij iedereen bedanken aan de mensen die ons hier ontvangen hebben. Ik ben nog jong, dus ik ga zeker nog een keer winnen.”

Michael Schumacher verloor in de halve Finale van Romain Grosjean. Sebastien Vettel maakte in de kwartfinale een fout en ging hard tegen de afrastering. De winnaar van vorig jaar, Sebastien Ogier, werd door Tom Kristensen verslagen en Ho Pin Tung moest tegen David Coulthard het onderspit delven. Andy Priaulx kwam door een technisch defect aan zijn Lamborghini nog niet eens door Groep B heen. Duitsland(Vettel, Schumacher) versloeg Frankrijk(Ogier, Grosjean) zaterdagavond in de Nations Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet