GT

GT: Mooie derde plaats voor Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen in 12uur van Abu Dhabi

jeroen_sebas_abudhabi

Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen zijn derde geworden tijdens de 12h van Abu Dhabi. Het was zeker geen makkelijke race en eigenlijk was een kans op het podium al na een uur bekeken. Maar, na een keihard gevecht lukte het de broers om zich naar het podium te knokken.

Tekst en foto's: PR

Jeroen ging als 6e van start en wist naar de 2e plaats op te klimmen. Vooralsnog dus alles volgens plan. Alleen bij de pitstops ging het mis. Het team had Jeroen één ronde te lang laten doorrijden, waardoor hij de maximale rijdtijd per stint had overschreden. Hierdoor kregen zij een stop & go van 1 minuut, waardoor ze een ronde achter kwamen en op plaats 11 terecht kwamen.

Vanaf dat moment begon een spannende race naar voren. Met perfecte rondetijden maakten Sebastiaan en Jeroen elke stint tijd goed en een groot gedeelte van de race waren zij de snelste auto op de baan. Zo wisten zij de verloren ronde weer terug te pakken. Eenmaal in dezelfde ronde terug wisten zij dat alles weer open lag en is het maar net afhankelijk wie welke pitstopstrategie volgt.

Uiteindelijk was Sebastiaan ongeveer 2 uur voor het einde zelfs nog even in gevecht voor de 1e positie. Later bleek dat de strategie van de 2 Ferrari's van AF Corse anders was dan de strategie van team Bleekemolen. Toen Jeroen weer in de auto plaatsnam kwam hij uiteindelijk uit op plaats 3 met nog anderhalf uur te gaan, niet al te ver achter plaats 2. Helaas duurde de laatste stop net iets te lang, waardoor het voor Sebastiaan onmogelijk werd om de afstand dicht te rijden.

jeroen_sebas_abudhabi_2

Zowel Sebastiaan als Jeroen hadden ontzettend veel plezier gehad deze race. Sebastiaan: "De competitie was erg sterk, van zowel auto's als coureurs. Een 3e plaats is dan ook geen schande als je op dit niveau aan het racen bent. Maar het blijft een uitputtingsslag, vooral ook voor het lichaam. Jeroen heeft zo'n 6,5 uur gereden en ik zo'n 4,5 uur. In de auto was het erg warm (60 graden) en er was een hoge luchtvochtigheid. Het probleem is om een balans te vinden tussen het het eten en drinken, want nieuwe energie heb je nodig en uitgedroogd ben je zo. En Abu Dhabi blijkt best een zware baan voor endurance races, ondanks 2 hele lange rechte stukken. Kortom, de dag na de race hebben Jeroen en ik maar even een dagje rust genomen in de hoop dat de stijfheid en spierpijn in rug en benen weer snel weg trekt!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet