Diversen

Diversen: BNL en BMC Kampioenen ontvangen titels tijdens jaarfeest in Genk

jaarfeest_bmc De kantine van Karting Genk stroomde gisteren avond weer aardig vol. Ieder jaar heeft er in de maand december de kampioenen viering plaats. Ook dit keer kwamen er heel wat vrienden en familie van de top drie van het BNL Kampioenschap en de top vijf van de Belgian Max Challenge afgezakt naar het Horensbergdam circuit voor het BMC en BNL Jaarfeest. AUTOSPORT.nl en Carpy.nl lieten zo een feestje niet aan hun voorbij gaan!

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

De top drie van iedere klasse die meereed in de BNL ontvingen trofee voor hun mooie prestaties gedurende het seizoen. Rens van Pelt was de snelste MicroMax rijder. Charles op de Beeck was de rapste in de MiniMax. Martin Blom kwam de beker van Sam Schippers die de titel bij de Junioren pakte, in ontvangst nemen. Bij de Senioren was Berry Torenvliet de rapste op de baan. Girlpower kwam uit de hoek van Giovanna Boontjes die de snelste was in de KZ2. 

jaarfeest_bnl Het BMC kampioenschap was ook dit jaar opnieuw razend populair en tot de laatste race werd er gestreden voor de titel, enkel Michael Cool was al zeker van winst bij de Rotax Senior Max. Als eerste mochten de beste vijf van de MicroMax richting het podium voor hun bekers. Rens van Pelt paket de titel na een gevecht tot de laatste wedstrijd met Michelangelo Amendola die tweede werd. Tuur Stalmans werd derde! Ulysse de Pauw is de snelste in de MiniMax. Hij won de titel voor Wietske Visser en Kevin van der Meij. Bij de Junioren was Pepijn Steeman de snelste. Vincent Convents, die volgend jaar naar de Senioren overstapt werd tweede voor Max Timmermans. Michael Cool volgt zichzelf op als kampioen. Teammaat Glen van Droogenbroeck werd tweede voor Vincent Jewell! jaarfeest_bmc_senioren Boy Pijls toonde zich tevreden over het afgelopen seizoen en kwam ook nog met nieuws wat de CIK FIA regel betreft die rijders onder 13 jaar niet toelaat om te rijden in het buitenland. De CIK ging zich opnieuw buigen over deze regel en nog voor de start van het seizoen zou er meer nieuws moeten zijn!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet