24H Series

Div: 85 auto’s onderweg naar Dubai voor Dunlop 24H DUBAI 2013

121214_dubai_sls
De winnende Mercedes-Benz SLS AMG uit de editie 2012


De race-activiteiten voor het seizoen 2012 zijn beëindigd, maar de voorbereidingen voor de Dunlop 24H DUBAI (10-12 januari 2013) gaan in volle vaart door. Vorige week leverden de teams hun auto’s en materiaal aan in Rotterdam en diverse andere havens over de hele wereld en op het moment zijn 85 auto’s onderweg naar Dubai voor de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor GT’s, toerwagens en 24H Specials.

Tekst en foto's: PR

121214_dubai_containers
Na aankomst in Dubai worden de containers in de paddock van het Dubai Autodrome geplaatst

Het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de Dunlop 24H DUBAI in samenwerking met het DNRT en de Dubai Autodrome Motorsports Club, biedt op maat gemaakte transportoplossingen voor auto’s en materiaal van de deelnemende teams aan. Om aan de wensen van de teams te voldoen, kan transport vanuit diverse havens over de hele wereld worden geregeld. Het merendeel van de Europese teams leverde zijn lading aan in Rotterdam, maar er vertrokken ook transporten vanuit onder andere de Verenigde Staten, Australië, Maleisië, Japan, Hong Kong, Italië, Denemarken en Groot-Brittannië. Na aankomst in Dubai worden de containers afgeleverd in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome, waar ze direct achter de pitboxen van het team worden geplaatst. “Het is altijd een uitdaging om alles op tijd geregeld te krijgen. Voor ons en onze logistiekpartner EIMSKIP is dit de race voor de race, maar het lijkt erop dat we er wederom in zijn geslaagd om aan ieders wensen te voldoen”, zegt Daphne Gengler, logistiek manager van CREVENTIC.

Indrukwekkende deelnemerslijst met oud-F1-rijder, Le Mans-winnaar, Nordschleife-legende, DTM-kampioenen…


De voorlopige deelnemerslijst voor de achtste editie van de Dunlop 24H DUBAI, online te vinden via www.24HDubai.com, mag met recht indrukwekkend worden genoemd. Oud-Formule 1-rijder Jean-Dénis Deletraz, de vroegere DTM-kampioenen Bernd Schneider en Kurt Thiim, Nordschleife-legende Sabine Schmitz (ook bekend van ‘Top Gear’), Le Mans-winnaar Guy Smith, tweevoudig Supercup-kampioen Jeroen Bleekemolen (ook een klassewinnaar in Le Mans) staan allemaal aan de start van de race in 2013. Bij de Dunlop 24H DUBAI gaat het echter niet alleen om de grote namen, want er zijn ook tal van amateurteams en -rijders, voor wie de deelname aan de lange-afstandsrace het hoogtepunt van hun raceseizoen is.

121214_dubai_schubert
Claudia Hürtgen strijdt met Jeroen Bleekemolen om de positie van succesvolste rijder in de historie van de Dunlop 24H DUBAI

De deelname van Claudia Hürtgen, winnares in Dubai in 2011, tweede in 2009 en derde in 2010, staat nog niet vast, maar ze is in strijd met Jeroen Bleekemolen om de succesvolste rijder in de historie van de Dunlop 24H DUBAI te worden. Bleekemolen, die in 2012 deel uitmaakte van het winnende team, eindigde in 2008 als tweede. Op het moment voeren de beide Oostenrijkers Dieter Quester en Philipp Peter, die zowel in 2006 als in 2007 wonnen, de ranglijst van de succesvolste rijders aan, maar als of Bleekemolen, of Hürtgen in 2013 de race wint, nemen ze de toppositie over vanwege een groter aantal podiumplaatsen.

Nederlandse dames op herhaling

Het Nederlandse Racing Diva’s-team met de vijf rijdsters Liesbeth Braams, Sandra van der Sloot, Gaby Uljee, Sheila Verschuur en Paulien Zwart, die dit jaar volop aandacht trokken, heeft zich opnieuw aangemeld voor de race in Dubai. De dames rijden met een BMW 320D van Schubert Motorsport.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet