WTCC

WTCC: Lada in 2013 een heel seizoen actief in WTCC

jaapvanlagenwtccosch1

Dit jaar racete Lada alleen in de WTCC-wedstrijden op de Hungaroring en Estoril mee. Volgend jaar is het Russische merk weer een compleet seizoen van de partij. Dit mede dankzij de financiële ondersteuning van Lukoil, de na Gazprom grootste oliemaatschappij van Rusland.

Tekst: Marc Kok

De twee races waaraan Lada in 2012 deelnam, werden gezien als test. De prestaties van de Lada Granta Sport en rijder James Thompson werden blijkbaar als dermate goed beoordeeld, dat er komend seizoen vol wordt meegestreden.

Twee rijders in 2013
Het merk zal straks twee vierwielers aan de start brengen. De Nederlandse rijder Jaap van Lagen (die in 2008 en 2009 voor Lada in het WTCC reed, zie de foto) wordt nu niet als coureur genoemd. Naast James Thompson zal ook de Russische coureur Aleksei Dudukalo uitkomen voor Lada Sport Lukoil. Volgens teambaas Viktor Shapovalov is de geprepareerde Granta snel en heeft het een krachtige motor. Er wordt ambitieus ingezet op goede resultaten. "Aleksei en James zouden elke wedstrijd voor de topposities moeten kunnen meestrijden’’, aldus Shapovalov.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet