Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod op Autosportdagen Speed & Action

speed_action_v1

Als iets de lading Speed & Action dekt dan is het wel een Pro Modified dragrace-auto. Tijdens de komend weekend in de Evenementenhal Gorinchem te houden Autosportdagen Speed & Action mocht de ’67 Camaro van Vegter Pro Mod Racing dan ook niet ontbreken. De 3.000 pk sterke dragracer is te bewonderen op de stand van motorenbouwer Post en Dros.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De Vegter Pro Mod Racing ’67 Camaro is zeker de snelste en ongetwijfeld ook één van de krachtigste voertuigen op de Autosportdagen Speed & Action. In 6,1 seconden legt de Camaro de kwartmijl af en heeft dan al een snelheid van 377 km/u. David Vegter en zijn team kunnen met twee snelste kwalificatietijden, een runner-up positie tijdens de European Finals op Santa Pod en een zesde plaats in de eindstand van het FIA Europees Kampioenschap Pro Modified, terugkijken op een meer dan uitstekend seizoen. Komend weekend is de maar liefst 3.000 pk sterke ’67 Camaro in Gorinchem van dichtbij te bewonderen. Daarbij is de auto niet alleen te zien, maar ook te horen, want als alles volgens plan verloopt, worden de 3.000 paarden in de Camaro ook een paar keer per dag tot leven gewekt. Eén ding is zeker, dat kan niemand in de evenementenhal ontgaan.

speed_action_v2

Vegter’s ’67 Camaro staat op de stand van Post en Dros Motorenrevisie en Tuning, het bedrijf uit Dronten dat verantwoordelijk is voor de bouw van de 3.000 pk sterke motor in de Camaro. Uiteraard vertegenwoordigt Vegter Pro Mod Racing op de beurs ook hoofdsponsor MPM International Oil Company en HKR Techniek. Het voltallige team van Vegter Pro Mod Racing zal in Gorinchem aanwezig zijn en is graag bereid om alle vragen die de spectaculaire auto oproept, te beantwoorden. Op de stand van Post en Dros is ook Simply Irresistible aanwezig. Net als Vegter Pro Mod Racing sleepte dit tractor pulling team van de motorenbouwer afgelopen jaar diverse mooie prijzen in de wacht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet