NASCAR

NASCAR: Teams razend enthousiast. Zesde generatie NASCAR-auto bloedsnel op Charlotte

De zesde generatie NASCAR-auto’s wordt met meer enthousiasme ontvangen dan de COT-car enkele jaren geleden. Tijdens de tweedaagse testsessie op Charlotte heeft het nieuwe concept alle verwachtingen overtroffen.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s NASCAR

2012_chevrlet_2012_cms
De nieuwe Chevrolet SS voerde tijdens de tweedaagse sessie op Charlotte de
toon aan. De nieuwe generatie Sprint Cup auto's zijn bloedsnel.


Teams razend enthousiast. Zesde generatie NASCAR-auto bloedsnel op Charlotte
Vanwege regenval in Charlotte moest de middagsessie voortijdig worden afgebroken. Maar tijdens de ochtendsessie werden er al snelheden boven de 193 mph.genoteerd. Naar verwachting zal het kwalificatierecord op Charlotte in 2013 zeker verbroken worden. De “look” van de 2013 spec. Sprint Cup auto is bij de teams nu al een grote hit en de performance heeft zowel bij rijders als crewchiefs alle verwachtingen overtroffen!

Dale Earnhardt’s crewchief Steve Latarte: “Deze auto is het perfecte voorbeeld dat de technologie onze sport helpt. Wij beschikken over drie verschillende auto’s en zelfs mijn negenjarige zoontje kan U het verschil vertellen. Iedereen kan op een parkeerplaats zien dat de Chevrolet, Ford en Toyota totaal verschillend zijn. Op het circuit wil je auto’s zien die “cool” zijn. Als je naar het circuit gaat wil je dit soort auto’s zien. Ik ben ervan overtuigd dat 2013 een hit gaat worden.”

2012_snelle_man_kasey_kahne
Kasey Kahne is ervan overtuigd dat de bochtensnelheid
aanmerkelijk groter is geworden.

Kasey Kahne: “Het voelde snel aan en ik geloof dat ik op deze baan nog nooit zo snel geweest ben. Deze auto gaat veel sneller door de bochten”

Joey Logano, die net was teruggekeerd van een bezoek aan Duitsland en Kuweit moest nog even wennen. Zeker als je regerend kampioen Brad Keselowski als teamgenoot hebt.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet