DNRT

DNRT: Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort voor zesde maal in het donker

persbericht_-_wek-nieuwjaarsrace2013-pre-schotanus1

Traditioneel vormt de Nieuwjaarsrace, ditmaal op zondag 6 januari 2013, het startpunt van het nieuwe racejaar op Circuit Park Zandvoort. Het gratis te bezoeken race-evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het de enige endurance-race in Nederland is, die deels in het donker wordt verreden.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Racen in het donker
De Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 12.20 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

persbericht_-_wek-nieuwjaarsrace2013-pre-schotanus2

Boeiend startveld
Net als bij eerdere edities van de Nieuwjaarsrace wordt het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerd startveld. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor racewagens met meer dan 3000cc of turbomotoren, onder andere bezet door bolides als de V8STAR, Porsche 997 GT3 Cup en de Tech Repair BMW M3 GT4. Ook Team Bleekemolen, de winnende equipe van de Zandvoort 500, staat ingeschreven met de snelle Porsche.

In Divisie II strijden auto’s met een cilinderinhoud tot 3000cc, waaronder de SEAT Léon Supercopa en de rappe BMW 320D WTCC. In Divisie III, de klasse voor auto’s tot 2 liter, wordt de grid gevuld door de Renault Clio Sport en Diesel-aangedreven auto’s die niet volgens Burando Production Open of DNRT-reglement rijden. Alle overige diesel aangedreven auto’s, zoals de BMW 123D, Volkswagen Golf 5 TDI en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.

persbericht_-_wek-nieuwjaarsrace2013-pre-schotanus3

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen voor € 6,00 per voertuig op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren. Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort: www.circuit-zandvoort.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet