Supercar Challenge

DSC: Terugblik races Dutch Super Car Challenge op Zolder

Hans Ambaum rijdt dit seizoen erg sterk. De Limburger wist in zijn Viper met ruime voorsprong de eerste race op het circuit van Zolder op zijn naam te schrijven. In de tweede race moest hij echter de DTM Audi TT van equipe Brinkmann-Grimm voor zich dulden. De spectaculaire auto wist met een voorsprong van ruim 40 seconden de eerste zege van het seizoen veilig te stellen.

Tekst en Foto's: Dutch Supercar Challenge

Race zaterdag: De derde race gaat van start in de regen

Bij het oprijden naar de startgrid is het voor alle deelnemers wel duidelijk, dit gaat een lastige en gevaarlijke race worden.

 1_start1


Voor onze race zijn de Racing Legends, een soort Mini Hotrods, op de baan geweest in de stromende regen maar de baan is nog steeds drijfnat. Achteraf blijkt een van de Legends ook nog een onzichtbaar oliespoor te hebben getrokken vanaf ongeveer 25 meter na Bianchibocht tot aan de Chicane, een zeer listig stukje asfalt zoals later zal blijken.

 1_corvette


De rollende start verloopt zonder veel problemen alleen de eerste rijders die de buitenkant van de Eerste Linkse Bocht kiezen komen in de problemen doordat daar ongeveer een moddermeer is ontstaan, Olly Brinkmann, Barclay Dougall in de Nissan en Meindert van Buuren glijden van de baan maar kunnen kort daarna weer verder behalve Barclay die teveel schade heeft opgelopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet