Diversen

Div: Rubens Barrichello naar Braziliaanse Stockcars in 2013!

Voor Rubens Barrichello moet de kennismaking met de Braziliaanse Stockcars tijdens de Goodyear Milhao in Interlagos afgelopen weekend een teaser zijn geweest. De oud F1-rijder en Indycar-coureur treedt in de voetsporen van andere grote Braziliaanse namen zoals Vitor Meira, Ricardo Zonta en Antonio Pizzonia, die in het verleden onderdak in deze spectaculaire raceklasse vonden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Caixa Brazilian Stockcar

rubens_campos_camilo
Rubens Barrichello afgelopen zondag in actie op Interlagos met zijn Medley Peugeot.
De latere winnaar Camilo ligt in derde positie achter Rubens. Camilo ging als
winnaar met één miljoen U$ Dollars naar huis.


Barrichello naar Braziliaanse Stockcars
De 20-jaar durende carrière van Rubens in Formule l en Indycar lijkt nu definitief ten einde. Barrichello beschikt niet over voldoende sponsors om zijn zitje in Indycar te behouden. Afgelopen seizoen belandde Barrichello op voorspraak van zijn landgenoot Tony Kanaan relatief laat bij het team van KV Racing Technologies. In totaal behaalde Barrichello zeven Top 10 resultaten en behaalde op Sonoma zijn beste seizoensresultaat. Afgelopen weekend kwam Barrichello voor het Medley Full Sports Peugeot Team uit. Volgens diverse bronnen zou dit team “Rubinho” voor 2013 een zeer lucratief aanbod hebben gedaan. De Caixa Brazilian Stockcar-categorie is al ruim 35 jaar één van de meest spectaculaire en populaire raceklasses in Brazilië. Het seizoenshoogtepunt afgelopen zondag werd door Thiago Camilo met een Chevrolet gewonnen.Die won voor het tweede achtereenvolgende jaar in de seizoensafsluiter maar liefst één miljoen dollar!

Tony Kanaan: “Ik weet dat Rubens’hart nog steeds bij de Indycars ligt. Maar hij blijft niet wachten. Maar dit is de keiharde realiteit. Hij moet ook aan zichzelf denken.”

Mogelijk dat de 40-jarige Barrichello wel aan de start komt tijdens de Indycar stratenrace in Sao Paulo Voor  de 500 mijl van Indianapolis is er echter een clash in de kalender.

Met deze carrièremove lijkt Barrichello een uitstekende keuze gemaakt te hebben. Aan competitiviteit en grote namen ontbreekt het zeker niet in dit kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet