WTCC

WTCC: Tom Coronel mikt op titel ‘beste coureur’ tijdens TouringCarTimes Awards 2012

tom_coronel_close-up

Het autosportseizoen 2012 zit er op en dat betekent dat na een lang seizoen vol enerverende races het moment is aangebroken om de prijzen te verdelen. Eén van de meest begeerde daarvan is de jaarlijkse TouringCarTimes Awards, een verkiezing die door de Nederlandse WTCC-coureur Tom Coronel twee jaar geleden al werd gewonnen in de Privateer-klasse. Dit jaar is Tom genomineerd voor de titel Beste Coureur, terwijl ook ROAL Motorsport en Tom’s BMW 320 TC voor de 2012 Award in aanmerking komen.

Tekst en foto’s: PR

De Engelse autosportwebsite TouringCarTimes is wereldwijd één van de meest gerenommeerde en best geïnformeerde sites op het gebied van toerwagenraces. Veelbekeken door internationale liefhebbers van toerwagenraces, maar ook door de coureurs zelf. Dit jaar organiseert de website opnieuw de jaarlijkse TouringCarTimes Awards, waarbij bezoekers voor ’s werelds meest aansprekende toerwagenklassen (WTCC, BTCC, DTM, STCC en TTA) hun Beste Coureur, Beste Team en Beste Auto kunnen kiezen. De winnaars uit de afzonderlijke categorieën komen vervolgens tegen elkaar uit in de ‘grande finale’ om te komen tot de overall winnaar van de TouringCarTimes Award 2012.

tom_coronel_bmw_sports_trophy

Tom Coronel wist die titel twee jaar geleden als privateer al eens in de wacht te slepen, en is vastbesloten om dit jaar de prijs voor Beste Coureur in ontvangst te gaan nemen. En in de categorieën Beste Team en Beste Auto dingen respectievelijk ROAL Motorsport en de BMW 320 TC, Tom’s ‘kantoor’ tijdens de WTCC-weekenden, eveneens mee naar de titel. Autosportliefhebbers die hun favoriet willen helpen aan de titel kunnen daartoe hun stem uitbrengen via de website van TouringCarTimes.

Tom vierde bij BMW Sports Trophy Awards
De TouringCarTimes Award is overigens niet de enige verkiezing waarin Tom Coronel voor een award genomineerd is. Ruim een week geleden vond in het Duitse Maisach, nabij München, de 51ste editie van de BMW Sports Trophy Award plaats. Deze prijs voor de beste Europese privateers uitkomend in een raceauto van BMW in een uiteenlopende reeks raceklassen, wordt jaarlijks door BMW Motorsport georganiseerd. Voor Tom was tijdens de BMW Sports Trophy Awards een prachtige vierde plaats weggelegd. De hoofdprijs, een cheque ter waarde van 30.000 euro en een circuitsessie in een BMW M3 DTM, ging naar Thomas Biagi (Italiaans GT Kampioenschap & International Superstars Series), net als Tom rijdend voor het Italiaanse BMW-team ROAL Motorsport.

tom_coronel_bmw__320tc

Bekertjes verdelen
"Het einde van het seizoen is waar de bekertjes verdeeld worden’’, vertelt Tom Coronel. "Dit jaar heb ik er al een paar gewonnen, maar een overwinning was er nog niet bij. Vanzelfsprekend ben ik erg trots op mijn vierde plek tijdens de BMW Sports Trophy Awards, maar ik heb mijn zinnen gezet op de titel ‘Beste Coureur’ in de TouringCarTimes Awards 2012, want een eerste prijs wil ik dit jaar nog graag in de prijzenkast bijzetten. Daarnaast hoop ik uiteraard dat mijn team ROAL Motorsport in de prijzen valt, want die jongens hebben dit seizoen opnieuw perfect werk geleverd.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet