DTM

DTM: Jamie Green na acht jaar Mercedes naar Audi

2012_jamie_green_free_practice

Jamie Green racet in 2013 DTM voor Audi. De achtvoudige racewinnaar in de Deutsche Tourenwagens Masters was de afgelopen acht jaar in dienst van Audi’s grote rivaal Mercedes.

Tekst: Marc Kok
Foto's: archief autosport.nl

De 30-jarige Green was dit jaar de enige rijder die in alle tien DTM-races punten wist te scoren. Hij eindigde in het eindklassement als derde achter kampioen Bruno Spengler en runner-up Garry Paffett. Green reed zijn bolide driemaal naar het podium. Driemaal, waaronder op Zandvoort, finishte hij als vierde. Eenmaal was hij in 2012 de beste. Dat was op zijn lievelingscircuit, de Norisring. Daar boekte hij in zijn loopbaan liefst vier van zijn in totaal acht DTM-zeges.

120824_dtm_ft1_green
Jamie Green dit jaar in actie voor Mercedes op Circuit Park Zandvoort.

Audi blij
Dr. Wolfgang Ullrich is dolblij met de komst van Green. De autosportbaas van Audi noemt de Brit één van de beste DTM-coureurs van het moment. Met in totaal 83 DTM-wedstrijden achter de kiezen, is Green tevens erg ervaren. "We zijn erg verheugd met de komst van Jamie’’, stelt Ullrich. "We denken dat hij met zijn ervaring en snelheid een uitstekende versterking is voor de Audi line-up.’’

Titeldroom
Een jaar geleden maakte Bruno Spengler na vele jaren trouwe Mercedes-dienst de overstap naar een ander merk. Met BMW wist hij pardoes direct de rijderstitel te grijpen. Green droomt ook van een dergelijk scenario. "Ik ben ervan overtuigd dat ik met Audi kan meestrijden om het kampioenschap’’, aldus Green. "Ik kan niet wachten om voor het eerst in de Audi A5 te stappen.’’

Veelzijdig
Green was vroeger overigens ook een erg verdienstelijk formulewagencoureur. Zo won hij in 2004 de F3 Euro Series. Dat seizoen versloeg hij onder meer ene Lewis Hamilton en Nico Rosberg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet