Sportscars

Sportscars: Porsche zal LMP1 Project zelf runnen. Nieuwe Supercup Porsche


porsche_cup_winnaar_tandy
Parttime landbouwer en fulltime-coureur Nick Tandy won als beste privé-rijder de
Porsche Cup.

Negen fabrieksondersteunde rijders
Voor het seizoen 2013 beschikken maar liefst negen coureurs over een Porsche-contract. Daarvan zullen er zes aan de 24U van Daytona in januari 2013 deelnemen. Jörg Bergmeister zal een Porsche GT3 Cup van The Racer’s Group besturen. In 2003 behaalde Bergmeister voor het team van Kevin Buckler een sensationele overall overwinning in de 24U van Daytona. Marco Holzer zal voor Alex Job Racing uitkomen, Marc Lieb komt weer voor Brumos Racing uit. Richard Lietz zal voor de GT-winnaars uit 2012 uitkomen, namelijk het team van Magnus Racing. Patrick Long en Patrick Pilet zullen voor Park Place Motorsports en het NGT Team uitkomen.

De Porsche-Junioren Michael Christensen en Klaus Bachler zullen op 26 januari a.s. voor de eerste maal aan een 24 Uursmarathon gaan deelnemen. Bachler zal voor het team van Snow Racing uitkomen en Christensen wordt met Christian Engelhart en Porsche Cup-winnaar aan het team van Nick Tandy bij Konrad Motorsport toegevoegd. De Brit kreeg gisteravond een bonus van 25.000 Euro omdat hij zich de beste Porsche privé-coureur uit 2012 mag noemen. Tandy won vijf wedstrijden in de International GT Open series. Na John Fitzpatrick(1972, 1974 en 1980) en Tim Sugden(2005) is Tandy de derde Brit die deze eer ten deel valt.

Nieuwe Supercup-versie
Aan het eind van de avond presenteerde men bij Porsche tevens de nieuwe 911 GT3 Cup, die in 2013 alleen nog maar de Porsche Mobil 1 Supercup te zien zal zijn. De zevende generatie GT3. In totaal heeft men bij Porsche maar liefst 2395 wedstrijdversies voor de klantensport gebouwd. De nieuwe GT3 is uitgerust met een 3.8L 6 cilinder motor die ongeveer 460 pk. levert. Tevens wordt er van een zesversnellingsbak gebruik gemaakt.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet