Sportscars

Sportscars: Porsche zal LMP1 Project zelf runnen. Nieuwe Supercup Porsche

Tijdens de “Night of the Champions” in Stuttgart maakte men bij Porsche bekend dat het LMP1 Project door de fabriek zelf gerund gaat worden. Ook stelde men bij Porsche de nieuwe 911 GT3 Supercup voor.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Porsche

2012_porsche_fritz_enzinger
Fritz Enzinger is de nieuwe projectleider van het LMP1 Project dat enigszins geherstructureerd
werd, zo maakte men bij Porsche bekend.

Porsche zal LMP1 Project zelf runnen
Tijdens de Porsche “Night of the Champions” in Stuttgart maakte men bij Porsche bekend dat het LMP1 zelf door de fabriek gerund gaat worden. Het project loopt inmiddels op volle toeren en bij Porsche heeft men daarvoor de infrastructuur volledig veranderd. Er is zelfs een nieuwe werkplaats en een nieuw kantoor gebouwd. Naar verwachting zal de eerste roll-out van de LMP1 in het midden van 2013 plaatsvinden. Dit verklaarde Wolfgang Hatz, lid van de Raad van Bestuur van de afd. Research and Development, tijdens de “Night of Champions”. “De auto zal door ons eigen fabrieksteam vanuit Weissach gerund gaan worden” zo bevestigde hij.

Omdat het LMP1-project volledig geherstructureerd staat het project nu onder leiding van Fritz Enzinger. Wereldwijd blijft Hartmut Kristen voor alle sportprogramma’s van Porsche verantwoordelijk.

De klantenversie van de Porsche 911 GT3 behaalde in 131 starts 41 GT3-overwinningen wereldwijd. Voor de Porsche GT3 klanten wordt er voor het seizoen 2013 een upgrade aangeboden. Dit is zelfs beter voor de “performance window” zoals die door de FIA gedefinieerd is.

Tijdens zijn toespraak pleitte Wolfgang Hatz voor de introductie van twee GT-categorieën. Namelijk één voor fabriekssport en één voor de klantensport. En in de laatste categorie is de Balance of Performance zeker gerechtvaardigd.

Fabriekssteun voor Jean Karl Vernay
Naast de vier Porsche Junioren krijgt de Fransman Jean Karl Vernay na het winnen van de Franse Porsche Cup eveneens fabriekssteun. Hij krijgt de beschikking over een budget van 200.000 Euro om aan de Porsche Mobil 1 Supercup deel te nemen. Bij een testsessie in Vallelunga versloeg de Fransman Porsche Cup-coureurs uit acht verschillende landen.

porsche_wec
Op basis van de laatste GT3 versie(Porsche S4 GT3 zal Manthey Racing with
Porsche AG in het WEC uitkomen. Dit werd overigens al eerder deze maand
bekend gemaakt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet