Diversen

Div: Landgenoten scoren goed in BMW Sportpokal

bmw_sportpokal_winners
De top 25 uit de BMW Sportpokal 2012, met geheel links sportdirecteur Jens Marquardt en geheel rechts Alex Zanardi

Afgelopen zaterdag vond in Maisach nabij München de jaarlijkse prijsuitreiking van de BMW Sportpokal plaats, tevens het eindejaarsfeest ter afsluiting van een voor BMW Motorsport wel heel succesvol raceseizoen, met als voornaamste wapenfeit uiteraard het winnen van alle titels in de DTM. Waarom dan nu pas een verslag op AUTOSPORT.NL, zult u zich wellicht afvragen. Welnu, zaterdagavond was de camera van uw verslaggever, met daarop al het belastende beeldmateriaal van ondermeer de vele Nederlanders die bij de uitreiking aanwezig waren, op raadselachtige wijze verdwenen. Dankzij de inzet van BMW echter werd het apparaat teruggevonden en vanmorgen keurig afgeleverd, waardoor we alsnog deze impressie kunnen publiceren, met excuus voor de vertraging.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


BMW_Marquardt.

In een persgesprek voorafgaand aan de prijsuitreiking was BMW-sportdirecteur Jens Marquardt beschikbaar voor de aanwezige journalisten. Hij keek terug op het afgelopen raceseizoen en blikte vooruit op het komende jaar.

BMW_M3

Gelukkig wordt bij BMW de racehistorie niet vergeten, zoals hier de schitterende ex-Johnny Cecotto-FINA-BMW M3 E30.

BMW_Mampaey_Ruitenbeek

Bart Mampaey (l.) beleefde met zijn RBM-team een zeer succesvol eerste seizoen in de DTM, met ondermeeer twee pole-positions en een overwinning dankzij Augusto Farfus. Hier de aimabele Belg in gesprek met Arie Ruitenbeek, verkoopdirecteur van BMW Nederland.

BMW_Eldik_Knoors_Leinders

Een andere aimabele Belg, Bas Leinders (r.) behaalde het afgelopen seizoen BMW-successen met het Marc VDS Racing Team. Ernest Knoors (midden) is geen Belg, maar een Nederlander, en gaat komend seizoen met zijn nieuw opgezette team MTEK de gelederen van BMW in de DTM versterken. Ook fotograaf Frits van Eldik kwam naar München.

BMW_Ende_Kolfschoten

Ricardo van der Ende
(l.) viel dit keer niet in de prijzen bij de BMW Sportpokal, maar was toch aanwezig, al miste hij en de rest van zijn reisgezelschap het geplande vliegtuig op Schiphol. Jan van Kolfschoten (r.) had dat probleem niet: de Nederlander werkt al jaren voor BMW Motorsport en woont in München.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet