Diversen

Div: Steijn Schothorst naar NZ Toyota Racing Series

Steijn Schothorst zal begin 2013 aan de NZ Toyota Racing Series in Nieuw Zeeland gaan deelnemen. De jonge Nederlander treedt daarmee in de voetsporen van Hannes van Asseldonk en zijn teamgenoot Jordan King die dit jaar aan het kampioenschap deelnamen.

2012_van_asseldonk_start_r3_taupo

Tekst: Willem J. Staat
Foto: archief autosport.nl

Steijn Schothorst naar NZ Toyota Racing Series
Steijn Schothorst zal begin 2013 aan de NZ Toyota Racing Series in Nieuw Zeeland gaan deelnemen. Steijn Schothorst: “Ik gebruik de TRS gewoon als springplank voor mijn tweede Formule Renault Eurocup-seizoen. Ik sta nog steeds aan het begin van mijn carrière. Ik heb nooit echt serieus gekart en 2012 was mijn tweede seizoen in formulewagens”

Schothorst zal begin 2013 uitkomen voor het team van M2 Competition dat in het Nieuw Zeelandse Hamilton zijn basis heeft. Via Chris van der Drift, die eveneens als adviseur aan het team verbonden is, kwam het contact tot stand.

Schothorst kijkt er naar uit om Nieuw Zeeland voor de eerste maal te bezoeken. “Ik heb gehoord dat Nieuw Zeeland over prachtige landschappen beschikt en dat het racen bijzonder competitief is en dit is natuurlijk wel het belangrijkste” aldus Schothorst. Steijn staat te trappelen om voor het eerst met de Toyota F40 kennis te maken. De auto’s zijn bijna gelijk aan de Europese formulewagens. “Ik denk niet dat dit een probleem zal zijn, het zijn bijna dezelfde auto’s, alleen met wat meer pk’s. Bovendien gebruikt TRS dezelfde banden. Ik denk dat ik er heel snel aan zal wennen” zegt Schothorst.

De TRS is in Nieuw Zeeland de belangrijkste eenzittercategorie. Vijf weken achter elkaar wordt er op diverse NZ circuits intensief geracet. De lokale helden nemen het dan op tegen de internationaal opkomende formulewagentalenten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet