Formule 2

Formule 2: Formuleklasse verdwijnt na vier jaar weer van autosporttoneel

f2_pommer

De Formule 2 zal in 2013 niet meer rijden. De klasse was in 2009 weer nieuwe leven ingeblazen, nadat het eerder in 1984 was gestopt.

Tekst: Marc Kok

Vier seizoenen na de rentree verdwijnt de F2 dus weer van het strijdtoneel. Voormalig Formule 1-coureur Jonathan Palmer was de organisator van de Formule 2.

In de klasse reed elke coureur met een door Williams gebouwde bolide, waarin een Audi-motor was ingebouwd. Mocht de F2 in de toekomst weer terugkeren, dan willen de organisator en de FIA de klasse op een andere, meer gebruikelijke manier runnen, waarbij meerdere teams in de klasse uitkomen.

De FIA hoopte dat de F2 zou uitgroeien tot een klasse waarin veel talenten de kans kregen om hun capaciteiten te tonen en zich te ontwikkelen tot een potentiële F1-coureur. Dit jaar liet bijvoorbeeld de pas 15-jarige Zwitser Matheo Tuscher zien dat hij wel wat kan. Hij eindigde als nieuwkomer als tweede in het F2-eindklassement. Voor deze knappe prestatie ontving Tuscher afgelopen zondag tijdens de prestigieuze Autosport Awards in Londen de prijs voor beste internationale rookie. Hij ontving de prijs uit handen van niemand minder dan Red Bull F1-teambaas Christian Horner. De 22-jarige Luciano Bacheta claimde dit jaar de F2-titel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet