Diversen

Div: 'Formule 1 - Finish' van Anjes Verhey gepresenteerd

121204_Anjes_groeop
Tal van coureurs waren bij de boekpresentatie aanwezig

Goede tradities verdienen het om in ere gehouden te worden, en de presentaties van de Formule 1-boeken van Anjès Verhey in restaurant 'De Goeie Gooier' in Blaricum behoren wat ons betreft zeker in die categorie. Aangenaam gezelschap van diverse coureurs en PR-mensen vanuit de vaderlandse automobielindustrie en een buitengewoon smakelijke lunch in een fraaie omgeving vormen traditioneel de ingrediënten die deze bijeenkomst altijd tot een succes maken. In korte gesprekken met Mazda-PR-man Jur Raatjes, die zijn oude taak van journalist en presentator natuurlijk ook nog steeds uitstekend beheerst, spraken de aanwezige rijders over het afgelopen seizoen en keken ze vooruit naar het komende racejaar.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


121204_Robin_Jaap

Nederlands nieuwste aanwinst in de Formule 1, Robin Frijns (l.) was een van de gasten tijdens de presentatie. De test- en reserverijder van het Sauber F1-team mocht vorige week in Estoril ook aan een Mercedes-Benz-DTM-auto proeven. Die ervaring had Jaap van Lagen een aantal jaren geleden ook al eens een keer. De rijder uit Ede wil komend jaar weer uitkomen in de Duitse Porsche Carrera Cup, maar wellicht ook in combinatie met de Porsche Supercup en lange-afstandsraces.

121204_Anjes_Huub_Kees

Huub Dubbelman (l.), kersvers benoemd tot KNAF-voorzitter, was al bijna onderweg naar Istanboel, waar deze week de diverse jaarlijkse congressen en bijeenkomsten, alsmede de officiële prijsuitreiking van de FIA plaatsvinden, maar kwam voor die tijd toch nog even in het Gooi langs. Kees Koning, mediacoördinator van Circuit Park Zandvoort, kijkt naar hem op, in dit geval letterlijk.

121203_Anjes_Gijs_Han_Rob

Voor coureur van de eeuw Gijs van Lennep (l.) was de presentatatie in het Gooi natuurlijk een thuiswedstrijd. Rob Wiedenhoff (r.) is al ver gevorderd met de definitieve biografie van de tweevoudig Le Mans-winnaar, die ergens in de loop van volgend jaar moet uitkomen. In het midden Han Akersloot, die over al zijn avonturen in de autosport als coureur en PR-man misschien ook wel eens een boek zou kunnen schrijven. Wij zouden het in ieder geval graag lezen...

121204_Anjes_Erik

Aan Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort reikte auteur Anjès Verhey het eerste exemplaar van haar boek uit. Weijers verklapte dat Formule 1 op Zandvoort natuurlijk wel een wensdroom is, maar is realistisch genoeg om te beseffen dat dat niet echt waarschijnlijk is. Daarentegen is de Historic Grand Prix een groot succes. "En van de autosporthistorie komt er ieder jaar weer een seizoen bij", zo benadrukte hij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet