Sportscars

Sportscars: HVM Indycar team breidt activiteiten uit naar WEC

HVM Racing en Status Grand Prix zijn een joint venture aangegaan om in 2013 aan het WEC deel te nemen. Dit werd in Indianapolis bekend gemaakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto: HVM

hvm_status_lola

Joint venture HVM en Status GP
HVM Racing en Status GP hebben hun technische en commerciële krachten gebundeld. In 2013 zal met een LMP2 Lola aan het WEC worden deelgenomen. Het team zal zowel vanuit Indianapolis als Silverstone opereren. Ook zal men aan de LMP2 Lola de nodige ontwikkeling worden verricht.

Status Teambaas Teddy Yip Jr: “Wij zijn verheugd dat wij een partnership hebben kunnen aangaan. Dit is de eerste stap naar een volledig FIA WEC programma. Onze gecombineerde krachten creëren een sterk platform voor het technisch personeel, contacten, rijders en sponsors in zowel Europa als de VS. Voor beide partijen is het een opwindende ontwikkeling om zich aan beide zijden van de Oceaan te vestigen. Wij kijken naar een langdurende samenwerking uit!”

Voor Keith Wiggins betekent dit een belangrijke terugkeer naar Europa. In het verleden behaalde Pacific Racing in de Formule Ford 2000, Formule 3 en Formule 3000 grote successen met David Coulthard, Eddie Irvine, Christian Fittipaldi, JJ Lehto and Bertrand Gachot.

Keith Wiggins: “Nadat wij serieus naar een WEC programma gekeken hadden, hebben wij besloten om ons programma naar de sportscars uit te breiden. Het was duidelijk dat wij een Europese basis nodig hadden. Voor mij is dit natuurlijk op vertrouwde grond. Daarna zijn wij gesprekken met Status Racing aangegaan en het kwam snel tot een overeenkomst. Beide partijen hebben een langdurige relatie met Lola.”

Het contact ontstond door de langdurige vriendschap tussen Status GP oprichter Mark Gallagher en Keith Wiggins. 25 jaar lang werkten zij aan dezelfde projecten. In 2012 schreef Status Racing een LMP2 Lola B12/80 op Le Mans en geselecteerde WEC races in. Direct bij het debuut behaalde het team een podiumresultaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet