Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Startnummers voor nieuw seizoen uitgedeeld

De seizoensstart voor een het DTM komt nu vlug dichtbij en dat betekend dat een aantal formele handelingen gedaan moeten worden. Hieronder valt ook het ‘uitdelen’ van de startnummers. Vandaag werdt bekend wie met werk nummer gaat rijden. De voornaamste is natuurlijk het startnummer 1, die zoals in goed sportgebruik uitgedeeld wordt aan de kampioen van het jaar ervoor, in dit geval Mattias Ekström.

Tekst: Pieter de Boer, Foto's PR

 Audi neus test

De Audi A4 DTM zal dus vol trots een heel seizoen de "1” mogen dragen, net als startnummer 2 die zijn teamgenoot Tomczyk op zijn wagen zal krijgen. De twee vrienden rijden dit jaar dus in een heus kampioenschapteam.

De nummer twee van vorig seizoen, Garry Paffett, krijgt dit seizoen nummer 3 op zijn wagen. De Brit gaat dit jaar van start in de “DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes” zoals de gehele titel luidt. Daarmee krijgt hij de sponsering die vorig jaar toegewezen was aan Christijan Albers. Naar verwachting zal de wagen uiterlijk vrijwel identiek eruit gaan zien. Paffett’s teamgenoot heet dit jaar Jamie Green. Green, ook afkomstig uit Engeland, wordt gezien als het grote talent van Mercedes. Green zal van start gaan met startnummer 21. De wagen zal officieel benoemd worden als “Salzgitter AMG-Mercedes”. In de stand om het constructeurkampioenschap zal het gehele team onder de naam “DaimlerChrysler Bank Salzgitter AMG Mercedes” terug te vinden zijn.

 Paffett test

Het tweede team van Mercedes, met de coureurs Jean Alesi (AMG-Mercedes) en debutant Bruno Spengler (Gebrauchte von Mercedes) zijn terug te vinden onder de naam “AMG-Mercedes” Alesi krijgt nummer 4, terwijl Spengler in zijn 2004-versie Mercedes startnummer 20 toegewezen gekregen heeft.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet