24H Series

Div: Meer dan tachtig teams in 24 uur van Dubai

120823_dubai_persbericht1

De 8ste editie van de 24 uur van Dubai kent volgende maand weer een bomvol startveld. Het Dubai Autodrome, dat van 10 tot en met 12 januari 2013 in het teken staat van de 24 uursrace, zal dan ruim tachtig rappe GT’s, toerwagens en ’24 uur specials’ herbergen.

Tekst: Marc Kok

In de race, waaraan ruim dertig nationaliteiten meedoen, zullen wederom vele Nederlanders rondrijden. Zo mag Jeroen Bleekemolen met het startnummer 1 racen. Bleekemolen deelt een Mercedes SLS AMG GT3 met topcoureurs Bernd Schneider, Sean Edwards en Khaled Al Qubaisi. Dit kwartet zal zeker willen meestrijden om de winst.

foto_racing_divas_2012
De vijf racende diva's maken zich weer op voor de 24 uursrace van Dubai. Foto: Walter Sietinga

Racing Diva's
Een opvallend team is ongetwijfeld de formatie van de Racing Diva’s. Net als dit jaar zullen Liesette Braams, Sheila Verschuur, Gaby Uljee, Paulien Zwart en Sandra van der Sloot wederom de vijfkoppige, vrouwelijke renstal vormen. Naast hun drang om sportief te presteren, zullen de diva's zich in Dubai - net als de teams van Luc Braams en Rick Abresch - inzetten voor de stichting ALS Nederland. Deze stichting genereert fondsen om onderzoek te doen naar de nu nog dodelijke spier/zenuwziekte ALS.

Met startnummer 17 zal Klaas Hummel een McLaren MP4-12 GT3 besturen. Hij vormt met het Engelse trio Adam Chruistodoulou, Phil Quaife en Tim Mullen een team. Ivo Breukers neemt deel met een Porsche 997 GT3, die hij samen bestuurt met o.a. de snelle Porsche Supercup-coureurs Kevin Estre en Nicki Thiim.

Het Nederlandse team Manor MP Motorsport heeft met startnummer 29 een Dodge Viper SRT10 GT3 ingeschreven. Naast Bert de Heus is ook Leon Rijnbeek aangewezen als rijder. De twee overige coureurs worden later gepresenteerd.

Het eveneens Nederlandse V8 Racing BV brengt een Corvette C6R GT2 in de baan, waarbij Rick Abresch, Danny Werkman, Wolf Nathan en Alex van ’t Hoff de coureurs van dienst zijn. Ook JR Motorsport brengt in een BMW E46 GTR met Pieter van Soelen, Harry Hilders, Koen Bogaerts en Daan Meijer een complete Hollands team op het snelle asfalt. Terwijl YMOR Racing (by Bas Koeten Racing) met een BMW Z3 M Coupé het eveneens met Nederlandse inbreng (Martin van den Berge, Ricahrd Budding en Simon Gras) doet.

Luc Braams en Duncan Huisman racen in Nederland met een dikke Chevrolet Camaro in het Dutch GT Championship. Tijdens de 24 uur van Dubai zullen zij echter in een Renault Mégane stappen. Samen met de Portugees Ricardo Texeira vormen zij de bemanning van deze Equipe Verschuur-bolide. Cor Euser Racing zet in Dubai twee auto’s in. De van het Dutch GT bekende Lotus Evora GT4 zal naast Henk Thijssen ook drie internationale coureurs (Vic Rice, Shane Lewis en Trevor Knight) krijgen. Euser Racing zet daarnaast een BMW 120d in, waar vooralsnog Dennis Houweling en de Canadees Matthew Dileo ingeschreven staan. Het Duitse team Gloyna Motorsport zal hun Renault Clio o.a. door Thomas Franken en Vincent le Sage laten besturen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet