V8 Supercars

V8 Supercars: Stijlvol afscheid Team Vodafone. Afscheidszeges Ford en Holden. Medical Car geramd


2012_tim_slade_homebush_1
Pole en een tweede plek voor Tim Slade op Homebush.

Van Gisbergen: “Ik had geen schijn van kans. Een matig weekend. Ik ben er goed ziek van. Ik beleefde bij SBR een fantastische tijd en heb er prachtige herinneringen aan. Dit is het einde van mijn tijd in V8 Supercars maar hopelijk hoop ik iedereen weer snel terug te zien.”

Goede resultaten voor Tim Slade
Tim Slade behaalde voor de eerste wedstrijd zijn eerste V8 Supercar-pole. Ook reed hij geruime tijd aan de leiding. Maar het brandstofbesparende rijden leverde toch een moeilijkheidsgraad op. “Als je geen andere auto voor je hebt dan is het toch wat lastiger om je op het rempunt te oriënteren. Met nog 20 ronden te gaan beschikte ik niet meer over drinkwater. Ik kookte van binnen. Het was de enige fout die ik maakte. Ik bespaarde genoeg brandstof om James Courtney de tweede plek af te snoepen. Ik liep daarna nog wel op Lowndes in, maar ik weet niet of ik hem had kunnen passeren.” aldus Slade.

Met een vierde plek in de Race 2 verdrong Slade teamgenoot Van Gisbergen in de eindstand van het kampioenschap van de vijfde naar de zesde plaats. Tim Slade: “Het team beschikte over een goede strategie en ik kon daardoor iets eerder naar binnen. Dit betekende echter wel dat wij in de slotfase brandstof moesten besparen. Daardoor kon ik op de eerste drie niet meer de aanval inzetten. Maar als wij onze strategie niet aangepast hadden, hadden wij dit resultaat niet behaald. Ik ben superenthousiast over mijn pole, tweede en vierde plek en vooral vijfde in de eindstand van het kampioenschap.”

sydney-500-race-30_race
James Courtney is bij zijn 100e V8 Supercarstart dolgelukkig met twee derde plaatsen.
Teamgenoot Garth Tander wist zijn pole niet optimaal te benutten.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet