Diversen

Diversen: Belgisch kampioen gaat Europese strijd aan.

dries_vanthoor_bnl_genk Deze week stond in Portugal het Wereldkampioenschap Rotax Karting op het programma. Bij de Junioren komen verschillende Nederlanders aan de start. Voor België is er geen enkele rijder maar daar kan volgend jaar misschien wel verandering in komen! Dries Vanthoor zal volgend jaar zijn eerste meters rijden op Europees niveau tijdens de Rotax Eurochallenge.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Michael Melis

De familie Vanthoor heeft benzine door de aders stromen. Vader Raf Vanthoor kwam dit jaar in actie in de Blancpain Endurance Series en de 24h van Zolder waarin hij won in zijn klasse. Bekender is misschien wel broer Laurens Vanthoor die furore maakte in de karting en dan naar de eenzitterij trok. Momenteel is de oudste zoon actief bij Audi. Het is niet meer dan logisch dat ook Dries Vanthoor het racen snel onder de knie had. Dit seizoen maakte de Limburger de overstap naar Team EGP en Maranello en toen ging het allemaal heel snel. De plannen voor volgend jaar zijn ook al bekend. “Dit seizoen stond in het teken van ervaring op doen maar volgend jaar moeten we echt kunnen meestrijden voor de overwinningen.” Vanthoor blijft Maranello trouw. “Mijn monteur Dimitri Noels en ik zijn ondertussen goed getraind, we hebben er veel zin in en hopen op mooie resultaten.”

Dries Vanthoor zal niet enkel de nationale kampioenschappen zoals de Belgian Max Challenge en de Belgian New Leading series rijden. “Dit jaar zal ik ook starten in de Rotax Eurochallenge. Het niveau ligt daar erg hoog en ik kan er erg veel leren. Een mooie eindklassering zou heel leuk zijn al droom ik van de titel.” De doelstellingen voor de BMC en BNL zijn duidelijk. “Kampioen worden!”

Pas werd Max Timmermans nog aangetrokken tot het team van Wim Eyckmans. Vanthoor en Timmermans kennen elkaar en schieten beiden goed op. “De komst van Max is enkel positief. We weten wat we aan elkaar hebben en we kunnen veel leren van elkaar. Laat 2013 maar komen, ik ben er klaar voor!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet