Diversen

Internationaal: GF2012: Nederlanders melden zich aan het front. De Ruwe pakt tweede startplek inDD2

Onze landgenoten zijn aardig op weg om naar een mooie eindklassering te rijden tijdens de 13e editie van de Rotax Grand Finals in Portimao. De Nederlanders en Belgen hebben er een lastige week op zitten maar vandaag, tijdens de finale dag lijkt het steeds beter te gaan. De prefinales zijn ondertussen al afgewerkt.

Tekst: Philippe De Roeck

Bij de Junioren staat de deur richting wereldtitel nog helemaal open. Stefano van Galen, Janneau Esmeijer en Lars Lamborelle zijn de enige Nederlanders die nog actief zijn in deze klasse. Na lastige series met winst en verlies reden de twee heren een schitterende prefinale. Vanuit het achterveld knalden Esmeijer naar P5 terwijl Stefano van Galen zijn landgenoot mooi volgde en als zesde over de streep kwam.  Beiden starten de finale straks naast elkaar van op de derde rij. Lars Lamorelle ging van P32 naar P12! De Australier James Golding was de snelste in de prefinale voor Kylmala Samu en Gunn Ross.

Jordi van Moorsel en Willem Jan de Loos waren de overgebleven Nederlanders bij de Senioren. In een lastige wedstrijd werd de Loos eraf gekegeld, resultaat is een 27e startplek voor de finale van straks. Jordi van Moorsel kon niet genoeg snelheid ontwikkelen om mee te draaien in de top tien. Er staat de Nederlander nog wat werk te wachten. Hij moet in het midden van het pak starten op een 17e plaats. Ukyo Sasahara heeft de beste kaarten in handen. Charlie Eastwood en Pierce Lehane volgen op P2 en P3.

Dennis Kroes deed het uitstekend in de DD2 Master klasse. De ervaren rot maakte enkele plaatsen goed en stroomde mooi de top tien binnen op een zevende plek. Dat betekend starten aan de binnenkant. Hopelijk kan Kroes nog wat plaatsen goed maken en dan ziet het er heel goed uit! Christophe Adams haalde het einde niet. De Belg moest in de eerste ronde al naar de kant…

Xen de Ruwe mocht de DD2 prefinale vanaf een derde plek aanvangen. In de slipstream van de polesitter nam de Ruwe de tweede plek over en daar eindigde hij ook de race. De Ruwe start de finale aan de buitenkant, op P2. Ben Cooper die de pole in handen heeft zal een lastige klant worden maar de Ruwe heeft zeker goede kansen! Europees kampioen Mathias Detige maakte begin deze week nog een zware klapper. Deze is hij helemaal te boven gekomen en hij mag als zesde starten. Roy Bakker heeft ook nog alle kansen, startend als tiende. Leon de Visser werd 22e. Tom Dielissen haalde het einde jammer genoeg niet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet