Diversen

Diversen; Michael Schumacher stopt dan toch niet met racen!

michael_schumacher

Wie dacht dat Michael Schumacher het racen definitief vaarwel heeft gezegd heeft het mis. De 43-jarige Duitser gaat vanaf heden een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van het TonyKart team.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis

Na zeven wereldtitels in de koningsklasse van de autosport gaat Schumacher nu terug naar daar waar het allemaal begon, karting! Het was duidelijk dat de Duitser nog altijd graag in de kart stapt. Zo nam hij meerdere malen deel aan de Wintercup in Kerpen en ook tijdens de SKUSA Supernationals in Las Vegas van vorig jaar stond Schumi aan de start.

michael_schumacher_2

Dat gebeurde steeds op een TonyKart. De liefde tussen Schumacher en TonyKart bestaat al enkele jaren. Schumacher geeft dan ook zijn steun aan het KSM team dat in nauw contact staat met het fabrieksteam van TonyKart. Vanaf vandaag zal Schumacher een meer actievere rol gaan spelen in de tent van TonyKart. Schumacher zal de rol van testrijder op zich nemen om zo het team aan de top te houden en te verbeteren waar mogelijk. De kans is groot dat we één van de grootste F1 rijders aller tijden dus terug aan de start zullen zien staan van een kartwedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet