Diversen

Internationaal: Moelijke dag voor Junioren, DD2'ers plaatsen zich allemaal!

dielissen_vrijdag De regen hing al een tijdje in de lucht maar vandaag moesten de regenbanden er ook echt onder tijdens de GrandFinals in Portugal. Vandaag stond in het teken van de laatste serie voor iedere rijder. Enkelen waren niet snel genoeg en moesten zich zien te plaatsen via de herkansingen. Helaas zijn we enkele landgenoten kwijt, voor hen zitten de GrandFinals er op.

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Dimitri van Beveren

van_galen_vrijdag

Een is een heftige week geweest voor onze Junioren. De meesten hadden de snelheid wel te pakken maar kwamen terecht in crashes. Na de laatste heat vonden we twee Nederlanders terug die zich rechtstreeks konden plaatsen. Dat zijn Stefano van Galen en Janneau Esmeijer. De overige Nederlanders, Pepijn Steeman, Lars Lamborelle en Sam Schippers moesten aan de bak in de herkansing. Hierin was Raoul Hyman de snelste voor Jan Jonck en Joseph Burton Harris. Enkel Lars Lamborelle kon zich plaatsen. Hij werd vijfde en enkel de eerste zes konden zich verzekeren van een plaats voor de prefinale van morgen. Pepijn Steeman werd tiende, Sam Schippers twaalfde. Morgen start Bruno Borlido vanaf de eerste plek. Josh White staat naast hem terwijl Kazuto Kotaka als derde mag starten. Van Galen vetrekt vanaf een 12e plek, Janneau Esmeijer als 27e.de_loos_vrijdag

Ook de Senioren kregen af te rekenen met lastige omstandigheden. Willem Jan de Loos is duidelijk in goede vorm, ook in de regen. De Nederlander wist zich dan ook rechtstreeks te plaatsen voor de prefinale, waarin hij als achttiende start, en de finale. Ook Jordi van Moorsel is er morgen weer bij. Hij start als 23e. Michael Cool en Berry Torenvliet kunnen de helm definitief afzetten, voor hen is het afgelopen. Vooraan blijft de strijd wel spannend. Pierce Lehane start de prefinale als eerste, Frenenc Kanscar als tweede en Charlie Eastwood als derde.

bakker_vrijdag

 

In de DD2 Masters doen onze Nederlander, Dennis Kroes en Belg, Christophe Adams het goed! Ook in de natte omstandigheden wisten zij zich uit de brokken te houden en konden ze zich rechtstreeks plaatsen voor de laatste dag!

Enkel Tom Dielissen moest aan de start van de herkansingen verschijnen deze namiddag. Daarin was hij de snelste waardoor alle DD2’ers morgen aan de start staan van de prefinale.

 

kroes_vrijdag
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet