Diversen

Internationaal: GF2012 Xen de Ruwe pakt pole, van Galen en van Moorsel mee voorin

van_galen_woensdag Na twee dagen van testen en afstelling was het vandaag een belangrijke dag in Portimao. Nederlanders en Belgen moesten vol aan de bak voor dat ene snelle rondje op het Portugese circuit. Jordi van Moorsel deed het uitstekend met een vijfde plek bij de Senioren, Stefano van Galen pakte zelfs een tweede plek in de Junioren. Xen de Ruwe deed nog beter en eiste de eerste startplek op in de DD2!

Tekst: Philippe De Roeck Foto’s: Dimitri van Beeveren

Thuisrijder Bruno Borlindo was met een tijd van 1.02.157 de snelste bij de Rotax Junioren. Europees kampioen Harry Webb, die tijdens de Rotax International Open al met een Senior Max testte, kwam bijna twee tienden te kort voor pole position. Op de derde plek vinden we de altijd snelle Oostenrijker Thomas Preining. De eerste Nederlander volgt al snel in de uitslagen. Stefano van Galen reed in een veld van 71 deelnemers naar een vierde tijd. Slechts 0.230 seconden kwam de Nederlander te kort voor poleposition. Vice Europees kampioen Janneau Esmeijer zette een zeventiende tijd neer. Wellicht had hij op meer gehoopt maar zijn tijd is slechts drie tienden verwijdert van de pole. Tijdens de series van morgen kan er nog veel gebeuren en dan vinden we misschien wel twee Nederlanders in de top vijf. Lars Lamborelle was aan een snelle ronde bezig toen hij gehinderd werd in het bochtige gedeelte. Een 39e tijd is het gevolg. Pepijn Steeman en Sam Schippers kenden beiden ook een lastige kwalificatie. Steeman zette een 44e tijd neer, Sam Schippers werd 46e.esmeijer_woensdag

Pierce Lehaine komt van het verre Australië maar lijkt zich snel aan te passen. Hij is de snelste bij de Rotax Senioren. James Singleton, bekend van de Rotax Eurochallenge reed naar een tweede stek op slechts vijf honderdsten van Lehaine. Alexandre Finkelstein zette een derde tijd op de tabellen. Jordi van Moorsel liet duidelijk van zich horen. Vorige week testte de Chrono Kampioen nog de Formule Renault 1.6 van Van Amersfoort Racing in Hockenheim, zaterdag trok het naar Portugal en vandaag reed van Moorsel naar een knappe vijfde tijd in een sterk Senioren veld. Ook Willem-Jan de Loos heeft vleugels getuige een dertiende plek op amper 0.288 seconden van poleposition. Michael Cool reed zeven rondjes tijdens de kwalificatie. Zijn snelste tijd bracht hem naar een 37eplek algemeen. Berry Torenvliet werd 53e.

adams_woensdag Xen de Ruwe is de rapste bij de DD2. Al het gehele seizoen is de Formula K rijder snel onderweg maar ook op de Mach1 weet hij het gaspedaal wel staan. Een mooie pole was het gevolg. Toch was het maar nipt. Nummer twee, Simon Wagner, was akelig kortbij. De Britt Shaun Slavin reed naar een derde tijd. Mathias Detige was een van de weinige die dit seizoen de snelheid van de Ruwe kon evenaren. De Europese Kampioen in de DD2 kwam vandaag niet verder dan een achttiende tijd. Leon de Visser is de eerste Nederlander op een vierentwintigste plek. Roy Bakker volgt drie plaatsen verder op P27. Tom Dielissen werd 31e op een veld van 72 deelnemers. detige_woensdag De Argentijn Henry Martin was de rapste in de DD2 Masters kwalificatie. Florent Lambert kwam één honderdste te kort op Martin en werd tweede, Guy Pansart derde. Christophe Adams is de beste landgenoot op een vijftiende plaats, Dennis Kroes werd 20e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet