V8 Supercars

V8 Supercars: McLaren-achtig afscheidskleurenschema voor Team Vodafone in Sydney

Vodafone neemt a.s. weekend in Sydney afscheid van het Triple Eight Team dat in de Australische V8 Supercars-series zes jaar lang stond ingeschreven onder de naam Team Vodafone.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Team Vodafone

tv1
Formule l fans zullen dit kleurenschema van Vodafone op de Triple Eight Holden Commodore
VE2 wel prachtig vinden.

Afscheidskleurenschema voor Team Vodafone in Sydney
Vodafone neemt dit weekend afscheid als hoofdsponsor van het Triple Eight Team van Roland Dane dat zes jaar lang stond ingeschreven onder de naam Team Vodafone. Speciaal voor deze gelegenheid werden de Holdens van Jamie Whincup en Craig Lowndes in chroomachtige kleuren gespoten. De velgen van beide Holdens zijn raketachtig rood gekleurd.

In de afgelopen zes jaar behaalde Team Vodafone enorm veel successen. Het team behaalde maar liefst 135 podiums, 84 raceoverwinningen en 48 poles. In totaal betekent dit een overwinningspercentage van maar liefst 46.15 procent.

Op Bathurst behaalden de Team Vodafone-coureurs Jamie Whincup en Craig Lowndes vier overwinningen en vierden in totaal het ongelofelijke aantal van dertien 1-2 zeges.

“Passende kleuren om het Team Vodafone tijdperk af te sluiten. De samenwerking met Vodafone betekende enorm veel succes. En ik zou persoonlijk met een overwinning in de slotrace willen bedanken. Met betrekking tot het kampioenschap is er in zekere mate geen druk meer. Maar zodra wij op de baan komen doen we ons best, zeker omdat dit de laatste wedstrijd voor Vodafone als hoofdsponsor is” zegt Jamie Whincup.

Craig Lowndes: “In Sydney heb ik nog steeds niet gewonnen, maar ik wil mijn momentum behouden en ik wil a.s. zondag in de allerlaatste ronde zo hard en zo snel mogelijk gaan.” Lowndes won met Team Vodafone 25 races. Als Vodafone-ambassadeur zou hij het seizoen graag met een overwinning willen afsluiten.

Craig Lowndes: “Ik vind het kleurenschema ontzettend mooi. Het doet mij aan de Formule 1 McLaren’s denken. Het is onze laatste wedstrijd als Team Vodafone. Hopelijk kunnen wij het seizoen 2012 met een hoogtepunt afsluiten.”

Lowndes heeft 63 punten achterstand op FPR-coureur Mark Winterbottom en zal zeker om de tweede plek in de eindstand van het kampioenschap gaan strijden. “Er ligt een enorme uitdaging voor me. Het is fantastisch om met nog twee races te gaan voor de tweede plek in het kampioenschap te vechten. Ik zal er komend weekend alles aan doen om dit gat te overbruggen” zegt Lowndes. In dat geval zou Team Vodafone het kampioenschap voor de laatste maal als 1-2 kunnen afsluiten.

tv2
Jamie Whincup en Craig Lowndes willen sponsor Vodafone a.s. weekend met
overwinningen en een eventuele tweede plek in het kampioenschap bedanken.



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet