V8 Supercars

V8 Supercars: V8 veteraan steunt Bleekemolen. Heftige kritiek op motorenbouwer V8 Supertourers.

Jeroen Bleekemolen en Colin Corkery kregen in de media steun uit onverwachte hoek. Viervoudig Bathurst veteraan Greg Murphy haalde in de media uit naar de motorenproblemen die in de V8 Supertourers zijn ontstaan. De viervoudige Bathurst-winnaar en V8 Supercarveteraan haalde fel uit naar de organisatie en motorenbouwer!

Tekst Willem J. Staat
Foto: BAM Media

nz_pukekohe_actie_jeroen
Weinig geluk voor Jeroen Bleekemolen in Nieuw Zeeland.

Greg Murphy wil nader onderzoek naar kapotte V8 Supertourer motoren
Greg Murphy, die afgelopen weekend het Endurance klassement in de NZ V8 Supertourers won, heeft zich uiterst kritisch geuit over de vele kapotte motoren in die klasse. Jeroen Bleekemolen, die samen met Colin Corkery in drie Endurance-wedstrijden uitkwam, kon slechts eenmaal starten. Het team van Corkery had maar liefst drie motorschades. Het kwam overkwam ook de combinaties Kayne Scott/Simon Evans en Andy Booth/Tony D’Alberto. Het laatste team was nog in staat om motoren te wisselen. Zij waren één van de weinige teams die voor de Woodstock Holden nog over een reserve-unit beschikten.

Murphy maakt zich uitermate veel zorgen hierover. “Helaas zijn er een aantal mensen geweest die constant problemen gehad hebben. Mensen die hun motoren na Pukekohe opnieuw hebben laten reviseren kwamen wederom in de problemen. Hier is fundamenteel iets fout. Van de vier gereviseerde motoren overleefde er slechts één afgelopen weekend” zegt Murphy.

Viervoudig Bathurst-winnaar Greg Murphy noemde deze situatie totaal onacceptabel. “Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het is duidelijk dat er hele slechte adviezen gegeven zijn. Na Pukekohe is het met de motoren gewoon volledig fout gegaan! Deze raceklasse moet deze dingen heel snel gaan oplossen” waarschuwt Murphy.

Murphy betuigt zijn steun aan de getroffen teams die hun sponsoren niet de exposure hebben kunnen bieden die van hen verwacht werd. “Dit had absoluut niet mogen gebeuren. Hier is absoluut geen excuses voor. Het is totaal onvoldoende. Er moet maar eens een onderzoek naar komen” stelt de viervoudige Bathurst-winnaar.

Murphy adviseert de motorenbouwer dan ook om nog maar eens goed naar zichzelf in de spiegel te gaan kijken!”

gmurphy51e01mic-med
V8 Supercarveteraan Greg Murphy is laaiend
over de motorenproblemen in de nieuwe V8
Supertourers. Hij vindt het niet bepaald een
visitekaartje voor deze raceklasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet