V8 Supercars

V8 Supercars: 100e start voor James Courtney in Sydney

V8 Supercar-coureur James Courtney maakt dit weekend tijdens de Sydney Telstra 500 zijn 100e V8 Supercar start.

Tekst Willem J. Staat
Foto: TWR Holden

james_courtney_100th_v8_b7
James  Courtney maakt a.s. weekend bij Toll Holden
zijn 100e V8 Supercar-start.


100e start voor James Courtney in Sydney
In 2005 maakte James Courtney zijn V8 Supercar-debuut op Bathurst. Hij reed toen samen met viervoudig kampioen Jim Richards in de Enduro-wedstrijden.

James Courtney: “Honderd V8 Supercar-wedstrijden betekenen voor mij een mijlpaal. Er zijn natuurlijk hoogte-en dieptepunten geweest. Maar het winnen van de titel in 2010 was een absoluut hoogtepunt. De afgelopen jaren hebben nog niet de resultaten opgeleverd die ik wilde maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit doel te bereiken.

Voor mij wordt het kampioenschap alleen maar competitiever en met de COTF-car wordt de lat weer hoger gelegd.Daar verheug ik mij nu al op.”

Courtney vertrok op zijn vijftiende al naar Europa en won in de Formule Ford, Formule 3 een aantal wedstrijden en kampioenschappen. Ook was hij testrijder bij Jaguar. Een testcrash op Monza betekende het einde van zijn F1 aspiraties. Maar Courtney noemt het huwelijk met zijn vrouw Carys de grootste prijs die hij gewonnen heeft.

Voor Courtney is Sydney zijn thuiscircuit en hij hoopt op een goed resultaat komend weekend. “Er zullen zeker dit weekend nog een aantal rekeningen vereffend worden. Qua kampioenschap hebben wij toch niets meer te verliezen, dus ik zal mij zeker niet inhouden” aldus de jubilaris.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet