Porsche Cups

Porsche Cups: Tim van Gog gaat testen in Amerika

vangog_amerika

Op de Dutch Power Pack prijsuitreiking (foto boven), waar Tim van Gog zijn trofee kreeg overhandigd als winnaar van het Dutch Radical Championship, viel het woord al heel even, maar nu kan de Haarlemse coureur iets meer dan alleen een tipje van de sluier oplichten. “Ik ga 9 december naar Amerika om daar in een Porsche Supercup-auto te testen. In eerste instantie is het als voorbereiding op de 24 uur van Daytona, maar ik ga deze unieke kans natuurlijk met beide handen aangrijpen en wellicht zit er dan nog veel meer in”, aldus Tim van Gog, die blij is dat hij het nieuws eindelijk officieel naar buiten kan brengen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

Ondanks zijn pas 24 jaar heeft Tim van Gog met twee seizoenen in de Formido Swift Cup, twee jaar Clio’s en bijna drie jaar Radicals al flink wat race-ervaring op zak. Voorlopig hoogtepunt voor de Haarlemmer was natuurlijk de titel in het Dutch Radical Championship van dit jaar. De kans is nu groot dat de volle neef van Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen zijn carrière in Amerika mag voortzetten.

“Via mijn bedrijf ‘Driver 4 rent’ kwam ik in contact met een Nederlander die zowel hier als in Amerika zakelijke belangen heeft. Eerder dit jaar kreeg ik daarop een uitnodiging om in Amerika aan een wedstrijd in de Mazda Cup mee te doen en dat ging eigenlijk meteen heel erg goed. De titel bij de Radicals en de goede klasseringen bij de Europese Radical Masters wedstrijden maakten ook indruk en alles bij elkaar resulteerde dat in een uitnodiging om in Amerika in een Porsche 911 GT3 Cup, het model uit de Porsche Supercup, te komen testen. Ik ga rijden op een klein circuit in de buurt van Houston en Texas Speedway en als het goed gaat, volgt er in januari een test op Sebring. Deze eerste kennismaking met de auto is in eerste instantie bedoeld als voorbereiding op de 24 uur van Daytona. Het is een prachtige en unieke kans die ik natuurlijk met beide handen aangrijp. Ik ga er alles aan doen om de mensen te overtuigen en als het een beetje meezit, krijgt het optreden na Daytona een vervolg met deelname aan andere races in Amerika. Daar was namelijk al sprake van. Ik heb me in ieder geval goed op het Amerikaanse avontuur voorbereid en uiteraard ook met Jeroen gesproken over wat me allemaal te wachten staat”, weet een enthousiaste Tim van Gog te melden. Het mag duidelijk zijn dat de Haarlemmer alles in het werk gaat stellen om straks wat vaker een retourvlucht richting Amerika te mogen boeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet