Formule 2

GP2 Series: MP Motorsport stapt in GP2 met Daniel de Jong

MP Motorsport maakt een nieuwe, ambitieuze stap in de internationale autosport. Het succesvolle raceteam komt vanaf het seizoen 2013 uit in de GP2 Series. Daniel de Jong is één van de twee rijders, die MP Motorsport komend jaar inzet in het voorportaal van de Formule 1. "We zijn trots dat we als Nederlandse renstal de stap naar de prestigieuze GP2 Series kunnen maken’’, zegt Sander Dorsman van MP Motorsport.

zm2_9216

MP Motorsport begon in 1996 als raceteam in de Formule Ford. Sindsdien kende de Nederlands stal zowel nationaal als internationaal successen in de Formule Renault 2.0 en AUTO GP. Dit jaar fuseerde de formatie met Manor, het topteam waarbij de huidige Formule 1-sterren Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen en Paul di Resta ooit het racen hebben geleerd.

Enorme uitdaging
In 2012 kwam het team uit in de internationale autosportklasses AUTO GP, NEC Formule Renault 2.0 en Eurocup Formule Renault 2.0. "Komend jaar komt de GP2 Series daar nog eens bij’’, geeft Sander Dorsman aan. "De entree in deze klasse past mooi in het plaatje van MP Motorsport, waarbij we door de jaren heen steeds verder doorgroeien naar de top van de autosport. Deelname aan de GP2 Series is een gigantische uitdaging en geeft ons een enorme energie boost. We zijn inmiddels al enkele maanden volop met het project bezig. We gaan in ieder geval een drukke winterperiode tegemoet, waarin we ons zo goed mogelijk willen voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

zm2_9687

Avontuur
Het nieuwe GP2-seizoen start 24 maart 2013 in Maleisië. In totaal zal de competitie 11 weekenden en 22 races tellen. De 20-jarige Daniel de Jong is inmiddels door MP Motorsport vastgelegd als coureur. Wie de tweede rijder wordt, is nog niet bekend. Daniel debuteerde afgelopen seizoen al in de GP2 Series door vier raceweekenden deel te nemen. Dat was voor hem een proefballon. Het beviel Daniel zo goed, dat hij nu met MP Motorsport een heel seizoen GP2 gaat racen. "Mijn debuut in de GP2 Series smaakte zeker naar meer. Ik kijk dan ook erg uit naar mijn eerste volledige seizoen in dit kampioenschap. Mijn keuze voor MP Motorsport was snel gemaakt: ik ken de meeste jongens van eerdere seizoenen die ik voor het team reed en de samenwerking is altijd fantastisch geweest. Om nu samen dit avontuur aan te gaan, is een kans die ik niet laat lopen. Samen hebben we de komende tijd veel werk te verzetten en dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik kan niet wachten!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet