V8 Supercars

V8 Supercars: Van Gisbergen verlaat V8 Supercars!

SBR Racing heeft Shane van Gisbergen van zijn contractuele verplichtingen ontslagen. Van Gisbergen’s huidige contract loopt eind 2012 af en een nieuwe verbintenis werd eerder dit jaar getekend. Vorige week liet Van Gisbergen weten het contract niet te willen verlengen. Bij verlenging zou Van Gisbergen de coureur met de meeste dienstjaren bij SBR zijn geweest.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s archief autosport.nl

2011_winnaar_r13_svg_darwin
Doorbraak in 2011 met SBR Racing. Eind 2012 wordt de verbintenis verbroken.

Van Gisbergen verlaat V8 Supercars
In het persbericht van SBR zegt Van Gisbergen het volgende. “Vandaag maak ik bekend dat ik mij terugtrek uit de sport van de V8 Supercars. In tegenstelling tot andere berichten in de media wens ik niet voor andere teams uit te komen in de V8 Supercarsport. “Mijn beslissing heeft niets te maken met de fusie van SBR met Erebus Motorsport.”

“Ik verlaat V8 Supercars om persoonlijke redenen die ik niet openbaar wil maken. Ik ga terug naar Nieuw Zeeland en heb geen vast omlijnde plannen voor de toekomst. Ik heb genoten van de vijf jaar met SBR Racing en het was voor mij een unieke kans om op jonge leeftijd(17 red.) al in de V8’s te kunnen racen. Ik ben hier erg dankbaar voor. Hierbij wil ik Ross en Jimmy en mijn sponsors en mijn team bedanken voor het geld dat zij in mijn carrière geïnvesteerd hebben.”

Teambaas Ross Stone: “SBR is teleurgesteld om zo’n buitengewoon talent te verliezen. Hoewel er veel in de media over een ander team gespeculeerd is, is dit niet aan de orde. Shane’s motieven zijn persoonlijk en SBR is overeengekomen dat dit voor alle partijen de beste oplossing is.”

Het vertrek van Shane heeft geen invloed op de relatie tussen hoofdsponsor SP Tools. Zij zullen volgens het huidige driejarige contract gewoon hun verplichtingen nakomen. Deze beslissing heeft niets te maken met de fusie die wij met Erebus Racing zijn aangegaan.

Momenteel hebben wij geen nieuws over een eventuele opvolger. Dit zal voor de start van het seizoen 2013 bekend gemaakt worden. Overigens komt Van Gisbergen gewoon bij de finale van de V8 Supercars in Homebush volgende week uit!”

2011_van_gisbergen_hamilton_nz_2
Doorbraak op zijn thuiscircuit in Hamilton 2011.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet