V8 Supercars

V8 Supercars: Team Vodafone-coureur Jamie Whincup wint vierde V8 titel. Zege voor Craig Lowndes

Team Vodafone-coureur Jamie Whincup heeft in het Australische Winton voor de vierde maal de V8 Supercartitel veilig gesteld. De zege in Winton ging echter naar zijn teamgenoot Craig Lowndes.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Team Vodafone/FPR/SBR Racing

lowndes_winton
Burnout van Craig Lowndes na zijn 88e overwinning met de 888. Het heeft wel
wat.

Team Vodafone-coureur Jamie Whincup wint V8 Supercartitel
Een “drive-through” voor doordraaiende wielen tijdens een pitstop kon polesitter Jamie Whincup niet van zijn vierde V8 Supercartitel weerhouden. De Team Vodafone viel hierdoor naar de 22e plek terug en reed een furieuze inhaalrace die hem uiteindelijk de derde plek en zelfs de titel opleverde! FPR-coureur Mark Winterbottom die als tweede eindigde kan bij de seizoensfinale in Sydney het verschil niet meer overbruggen.

Teamgenoot Craig Lowndes die zich als vierde had gekwalificeerd verloor gedurende de wedstrijd zelfs in de pits terrein omdat hij op zijn teamgenoot moest wachten. Door deze stop verloor Lowndes maar liefst plaatsen maar gebruikte de resterende 52 ronden om weer aansluiting bij de kop te krijgen. Hij slaagde daar uitstekend in en won zijn 88e V8 Supercarwedstrijd. Lowndes komt daarmee op gelijke hoogte met COTF initiator Mark Skaife die eveneens een gelijk aantal wedstrijden op zijn naam schreef.


podium
Wat een prachtige dag voor Team Vodafone. Een overwinning voor Craig Lowndes
en de vierde titel voor Jamie Whincup met de Team Vodafone Holden Commodore
VE2

Gedurende de laatste vijf jaar is Team Vodafone erin geslaagd om de prestigieuze V8 Supercartitel maar liefst vier maal binnen te halen. In alle 28 wedstrijden stond er telkens een Team Vodafone-coureur op het podium!

Ford Performance Racing waardige verliezer
Het team van Ford Performance Racing was dit seizoen een waardige verliezer. Mark Winterbottom vertrok als derde en Whincup’s penalty leverde hem tot de 41e ronde de eerste plek op, maar was tegen de Team Vodafone Holden Commodore VE2 van Craig Lowndes uiteindelijk niet opgewassen en moest met een tweede plek genoegen nemen.

Mark Winterbottom: “Ik heb vandaag alles gegeven maar het was gewoon onvoldoende. Wij moeten het jaar op sterke wijze beëindigen en ons op volgend jaar concentreren. In de slotfase van de wedstrijd bezorgde één van de wielen mij een vreemd gevoel. Ik weet echt niet wat het was, maar ik ben blij dat ik de finish zag. Felicitaties aan Jamie. Met een wedstrijd zoals vandaag heeft hij de titel volledig verdiend. Maar wij moeten nog niet opgeven want de tweede plek ligt binnen ons handbereik.”

2012_frosty_winton_2
Mark Winterbottom toont zich met FPR Racing een waardige verliezer.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet