NASCAR

NASCAR: Tweede Nationwide-titel voor Ricky Stenhouse Jr. Zege voor Regan Smith

Ricky Stenhouse Jr. heeft voor de tweede achtereenvolgende maal in Miami Homestead de NASCAR Nationwide-titel op zijn naam geschreven. Voor het team van Roush Fenway Racing was het eveneens de tweede achtereenvolgende maal dat zij de Nationwide-titel binnenhaalden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Motorsport/NASCAR

2012_ricky_stenhouse_jr
En weer een titel voor de Ford Mustang! De tweede achtereenvolgende Nationwide-titel
voor Ricky Stenhouse Jr. en Jack Roush Racing.

Tweede Nationwide-titel voor Ricky Stenhouse Jr.
Voor het eerst in vijf jaar maakte Regan Smith zijn comeback in de NASCAR Nationwide-series. Direct bij zijn terugkomst in het kampioenschap op Miami Homestead versloeg de JR Motorsports-coureur Kyle Busch met een voorsprong van 1.375 secs. Een goed begin voor Smith bij het team van Dale Earnhardt Jr, waar hij in 2013 voor gaat uitkomen.

Ricky Stenhouse Jr. stelde met een zesde plek het kampioenschap voor de tweede achtereenvolgende maal met zijn Ford Mustang veilig. In de geschiedenis van de Nationwide-series is Stenhouse Jr. de zesde coureur die deze titel voor de tweede achtereenvolgende maal op zijn naam wist te schrijven. In het verleden wonnen Sam Ard, Larry Pearson, Randy Lajoie, Dale Earnhardt Jr. en Martin Truex Jr. eveneens tweemaal de Nationwide-series(de toenmalige NASCAR Busch series.red)

Ricky Stenhouse Jr: “Het is prachtig om voor de tweede achtereenvolgende maal te winnen. Zeker omdat hier maar zes coureurs in slaagden dit te doen. Het is erg bijzonder. Ik besef ook hoe hard Jimmie Johnson voor zijn vijf Sprint Cup titels heeft moeten werken. Het waren fantastische jaren in de Nationwide-series. Ik heb er erg veel plezier in gehad. Maar ik kijk nu al naar volgend jaar uit!”

RCR-coureur Austin Drillen had met zijn Chevrolet geruime tijd de leiding in handen, maar een neutralisatie voor “debris” veranderde het wedstrijdbeeld in de 174e ronde. Na de herstart nam Kyle Busch met zijn Toyota de leiding, maar hij vormde uiteindelijk geen partij voor Regan Smtih, die een perfecte wedstrijd reed. Elliott Sadler eindigde als negende maar die had in principe al vorige week zijn titelkansen in Phoenix verspeeld.

Danica Patrick 10e in kampioenschap
Danica Patrick reed eigenlijk een uitstekende wedstrijd. Bij één pitstop won zij zelfs tien plaatsen. Patrick finishte in de wedstrijd als dertiende maar in de kampioenschapsstand als 10e. De hoogste klassering in de eindstand van een NASCAR-kampioenschap voor een vrouw ooit.

2012_regan_smith
Regan Smith wint bij zijn comeback in de Nationwide-series. Vijf jaar geleden
reed hij voor de laatste maal in dit kampioenschap.

Uitslag
1. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
2. Kyle Busch Toyota 200 ronden
3. Brendan Gaughan Toyota 200 ronden
4. Sam Hornish Jr. Dodge 200 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
7. Brian Scott Toyota 200 ronden
8. Ryan Blaney Dodge 200 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
10.Cole Whitt Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet