V8 Supercars

V8 Supercars: Keert Van Gisbergen V8 Supercars de rug toe?

Op het internet wordt er momenteel druk gespeculeerd over  de toekomst van V8 Supercar-coureur Shane van Gisbergen die eerder dit jaar een driejarig contract met het team van Stone Brothers Racing tekende.

Tekst Willem J. Staat
Foto: archief autosport.nl


sbr_shane_2012
Verlaat één van de meest spectaculaire rijders het V8 Supercarkampioenschap?

Keert Van Gisbergen V8 Supercars de rug toe?
Op het internet wordt druk gespeculeerd over V8 Supercar-coureur Shane van Gisbergen. De pas 23-jarige V8 Supercarcoureur overweegt een punt achter zijn carrière te zetten. Eerder deze maand deden al eerder geruchten over een vertrek naar een ander team de ronde. Van Gisbergen tekende afgelopen zomer een drie jarig contract met SBR Racing(dat eigendom is van Ross en Jimmie Stone), maar dit was voor de fusie met Erebus Racing dat eigendom is van Betty Saunders Klimenko. In de toekomst komt SBR volledig in haar handen en het team stapt over van Ford naar Mercedes. Dit merk verleent overigens officieel geen steun aan het project. Het is een AMG Customer Team, waarvan zelfs het AMG logo niet op de auto’s zichtbaar zal zijn. Dit werd zelfs contractueel overeengekomen.

Volgens diverse bronnen zou Van Gisbergen bij het team van Ford Performance Racing in de belangstelling zijn geweest. Onderhandelingen met diverse partijen zouden volgens diverse geruchten op niets zijn uitgelopen.  De Nieuw Zeelander met Nederlandse roots zou daardoor zeer teleurgesteld zijn.


Van Gisbergen wil de motorische sporten niet geheel vaarwel zeggen. In de toekomst wil Nieuw Zeelander zich mogelijk toeleggen op karting, quad biking en drifting. Overigens rijdt Van Gisbergen dit weekend gewoon voor het SBR Team in Winton.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet