Diversen

Div: Groeten uit Sjanghai


Groeten_Sjanghai_4_steenlegging

Voor Porsche was er gedurende het weekeinde een bijzondere mijlpaal in de vorm van de eerste-steenlegging voor het nieuw te bouwen Porsche Driving Experience Centre, het vierde in zijn soort na de al in gebruik zijnde faciliteiten op Silverstone en in Leipzig en het al in aanbouw zijnde centrum in de Verenigde Staten. Drie leden van de raad van bestuur van Porsche AG, van links naar rechts voorzitter Matthias Müller, daarnaast Bernhard Maier en Lutz Meschke, plus de directeur van Porsche China Helmut Broeker, staken tijdens een officiële ceremonie de schop in de grond.

Groeten_Sjanghai_3_persconferentie

Voor de plechtigheid luidde ook voor de gasten uit Europa 'suit and tie' als dresscode, zodat ook uw verslaggever zich in het donkergrijs hulde. De Duitse collega ernaast lijkt het allemaal maar niks te vinden, terwijl op het scherm van de teleprompter erachter de toespraak voor één van de Chinese hoogwaardigheidsbekleders in beeld wordt gebracht.

Groeten_Sjanghai_5_Interviews_Muller

Na afloop van de persconferentie waren er de individuele interviews, zoals hier met bestuursvoorzitter Matthias Müller. Let op de dame die de vragen stelt: ze houdt zes microfoons, allemaal met de logo's van verschillende zenders, gelijktijdig vast...

Groeten_Sjanghai_24_Bentley_porsche_garage

Dat de inspanningen van het Volkswagen-concern ook inderdaad vruchten afwerpen, zagen we in deze privégarage ergens in een straat in Sjanghai, waar een 911 en een Bentley keurig naast elkaar stonden.

Groeten_Sjanghai_2_file

Doorstroming is echter wel een probleem: over de 25 kilometer van ons hotel naar het circuit deden we afgelopen weekeinde niet zelden ruim anderhalf uur...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet