Diversen

Clio Cup: Nederlander Polderman Gentleman Kampioen in Eurocup Clio 2012


2012_polderman_actie_2
Polderman beleefde een succusvol seizoen.

Polderman ook volgend jaar met Madeno Racing van de partij
“Niet alleen vooraan wordt er zwaar gevochten voor iedere meter; ook bij de Gentlemen Drivers wordt er hard geknokt. Het woord ‘Gentlemen’ is hier niet altijd op zijn plaats. Het zijn stuk voor stuk iets oudere rakkers die veel ervaring hebben en de knepen van het vak kennen”, lacht Polderman.En ondanks zijn heel drukke professionele agenda zal Stephan Polderman ook volgend seizoen van de partij zijn. En dit vanwege het feit dat de kalender van acht naar twaalf wedstrijden wordt verhoogd.“Het is veel, maar hierbij kan ik rekenen op de professionele bijstand van het Madeno Racing Team”, gaat Stephan verder.

“Gezien mijn beperkte vrije tijd is een ‘arrive and drive’ de beste oplossing en dat vind ik perfect terug in het team van Madeno Racing. Deze heeft trouwens een geheel seizoen telkens opnieuw een frisse en competitieve wagen afgeleverd. We hebben afgelopen seizoen geen enkele technische tegenslag gekend”.

“De bedoeling is om volgend seizoen met het nieuwe model van de Renault Clio opnieuw de volledige Eurocup te rijden. Uiteraard om mijn titel bij in het Gentlemen Championship te verdedigen en zo hoog mogelijk algemeen te scoren”.

“Uiteraard is dit niet mogelijk zonder de inzet van onze partners. Bij deze wil ik dan ook mijn dank betuigen aan mijn team en zijn sponsors mijn dank betuigen.

Eindstand top 5 Eurocup Gentleman Trophy 2012.
1. Stephan Polderman (BE) Madeno Racing
2. Santiago Navarro (ESP) Milan Competition
3. René Steenmetz (NL) Madeno Racing
4. Francois Bernard (FRA) FB Racing
5. Giancarlo Lenzotti (I) Composit Motorsport

De voorbereidingen voor volgend seizoen zijn inmiddels reeds in volle gang. De Eurocup Clio zal in 2013 exclusief starten met een nieuwe versie van de Clio, waarna in 2014 alle nationale Clio Cups met de nieuwe Clio 4 race versie zullen gaan rijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet