NASCAR

NASCAR: Keselowski leider in titelstrijd. Zege voor Kevin Harvick

De eerste zege van Kevin Harvick dit seizoen stond volledig in de schaduw van de pitlane gebeurtenissen tussen de teams van Hendrick Motorsports(Jeff Gordon en Clint Bowyer(Michael Waltrip Racing). Brad Keselowski is de nieuwe leider in The Chase nadat Jimmie Johnson in de 234e ronde het slachtoffer werd van een klapband.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota Motorsports USA

2012_danica_patrick
Onbegrijpelijk dat de NASCAR-organisatie niet neutraliseerde voor de olielekkende
Chevrolet van Danica Patrick, die overigens een goede wedstrijd reed.

Teams gaan elkaar in pitlane te lijf. Zege voor Kevin Harvick
In een wedstrijd die met zeven ronden verlengd werd zegevierde de Richard Childress Racing Chevrolet van Kevin Harvick. Hij versloeg de Toyota’s van Denny Hamlin en Kyle Busch. Laatstgenoemde domineerde vrijwel de gehele wedstrijd en lag van de 318 ronden maar liefst 237 ronden op kop. Busch liet alsnog de zege uit zijn handen glippen. Na een herstart in de 305e ronde gaf Busch de kop definitief uit handen. Kyle Busch: “Het team gaf mij vandaag een fantastische auto die een klasse apart was. Er wordt van je verwacht dat je dan kunt winnen maar ik wist kennelijk vandaag niet hoe ik dit moest doen!”

Jimmie Johnson ziet titel langzaam uit handen glijden
 
In de 234e ronde werd Jimmie Johnson het slachtoffer van een klapband. In tegenstelling tot in Kansas, waar Johnson ook een lekke band opliep, verloor de Hendrick Motorsports niet één maar 38 ronden. In de 273e ronden kwam hij weer terug op de baan. Hij werd als 31e geklasseerd. Daardoor kon Penske-coureur Brad Keselowski de leiding in “The Chase” overnemen. Het verschil tussen beiden bedraagt 20 punten. Van een titelgewin wil Keselowski op dit moment allerminst horen.Keselowski: “Als je de keus hebt dan wil je altijd de leiding in de puntenstand hebben.Zeker aan het eind van het seizoen. En daar ben ik dankbaar voor. Maar ik weet dat ik volgende week eventueel ook dezelfde moeilijkheden dan mijn tegenstander kan hebben. Je moet niets op de koop toe nemen. Je probeert je te focussen op hetgeen dat voor je ligt. En mijn focus ligt erop om het in Homestead zo goed mogelijk te doen!”

Keselowski en Johnson zijn de enig overgebleven titelkandidaten nadat Clint Bowyer opzettelijk door Jeff Gordon werd geëlimineerd.Teamleden van beide teams gingen elkaar in de pitlane te lijf.

2012_johnson_out
Heeft Jimmie Johnson in Phoenix door een klapband zijn zesde titel verloren?


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet