NASCAR

NASCAR: Vechtpartij ontsiert titelstrijd. Keselowski woedend over gedrag rivaliserende teams!

Ook in het Dutch GT4 waren er het afgelopen seizoen de nodige emotionele taferelen. Kleuterspel vergeleken met hetgeen zich gisteravond tijdens de voorlaatste NASCAR Sprint Cup-wedstrijd in Phoenix afspeelde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_vechtpartij_phoenix
Vechtpartij tussen de teamleden van Hendrick Motorsports en Michael Waltrip Racing. Er
was meer actie in de pitlane dan op de baan. Een beschamende vertoning voor de autosport
in zijn geheel.

Vechtpartij ontsiert titelstrijd
De spanningen tussen vijfvoudig kampioen Jeff Gordon(Hendrick Motorsport) en Clint Bowyer(Michael Waltrip Racing) liepen in de 305e ronde volledig uit de hand. Na een seizoen vol frustraties tussen beiden was de maat voor Jeff Gordon kennelijk meer dan vol. Jeff Gordon: “Gedurende het seizoen zijn de dingen steeds meer gaan escaleren en het van de baan rijden van Bowyer was een kleine wraakneming voor alle eerdere gebeurtenissen. In april beroofde hij mij en Jimmie Johnson na een herstart van de overwinning. Die man is het afgelopen seizoen zoveel maal tegen mij aangereden. En hier ruïneerde hij wederom mijn kansen. Ik heb het gewoon met hem gehad. De maat is vol!” Het speet Gordon dat er nog twee andere coureurs bij het incident betrokken waren.

Bowyer ontkende dat hij de Chevrolet van Gordon raakte. “Op het moment van de crash reed ik gewoon in de rondte Van een viervoudige kampioen, één van de beste die de sport heeft gezien, vind ik dit uitermate gênant en uitermate belachelijk dat hij zo reageert!”

Het incident tussen Gordon en Bowyer leidde tot vechtpartij in de pitlane tussen de teams van Hendrick Motorsports. Zodra Gordon de pitlane binnenreed werd het team van Hendrick Motorsports bestormd door MWR Teamleden die elkaar te lijf gingen. Lokale politiemensen trachtten de boel zoveel mogelijk te scheiden.

Crewchief “Alan Gustafson: “Ik probeerde te vermijden dat ze Jeff Gordon te lijf gingen.” Dat Clint Bowyer ook nog eens verhaal kwam halen verhoogde de emoties.

2012_bad_guy_clint_bowyer
Links "Bad Guy" Clint Bowyer.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet