IndyCar

Champcar: Hattrick voor Sebastien Bourdais, Zwolsman twaalfde

De Fransman Sebatien Bourdais heeft met zijn Newman Haas Lola op het Mexicaanse circuit van Monterrey een hattrick gescoord in de Champcar Worldseries. De Nederlanders Charles Zwolsman en Nicky Pastorelli finishten respectievelijk als tiende en vijftiende.

Tekst: Willem J. Staat

 Start Monterrey

Start van de derde wedstrijd van de Champcarworldseries in het Mexicaanse Monterrey. Foto: Champcar

Bourdais handelt in records
De Fransman Sebastien Bourdais lijkt in records te handelen. De Newman Haas-coureur veroverde in Monterrey voor de vierde achtereenvolgende maal de pole, en evenaart daarmee het record van de legendarische Rick Mears, die tussen 1988 en 1991 eveneens viermaal de pole voor hetzelfde evenment in de Champcarseries veroverde.

Bourdais leidde de eerste 25 ronden, maar na de eerste pitstop nam de Brit Justin Wilson de leiding van de wedstrijd over in zijn Rusport Lola. Wilson kon vervolgens de leiding 28 ronden vasthouden, maar bij de tweede stop was het Team van Newman Haas net iets efficiënter, waardoor Bourdais weer aan de leiding kwam. "Ik ben wel blij met mijn tweede plek en dat mijn teamgenoot A.J. Allmendinger eveneens het podium deelt." Het CDW Team gaf me uitstekende pitstops, maar Bourdais lag iets beter in zijn methanol gebruik. Bourdais moest er in ieder geval voor vechten en kon niet zoals in Long Beach weglopen van de rest." aldus de Brit die ook aangaf dat het CDW-Rusport Team duidelijk progressie had gemaakt.

De Canadees Paul Tracy eindigde als vierde, maar klaagde over te weinig grip en problemen met zijn drinkflesje, dat hij uiteindelijk verwijderde. "En hier in Mexico is het behoorlijk warm", mopperde de Forsythe-coureur die aangaf dat het team op alle circuits snel moet zijn en niet op enkele.

Zwolsman twaalfde
Charles Zwolsman eindigde in zijn Conquest Lola keurig als twaalfde. "Eigenlijk was ik een beetje methanol aan het sparen om later binnen te kunnen komen, maar toen kwam er een neutralisatie", vertelde de Conquest-coureur na afloop. Na de restart maakte een andere deelnemer een foutje, waardoor Charles op het gras werd gedwongen. Zwolsman: "Ik verloor een aantal plaatsen, hoewel de auto niet meer zo goed was, beleefde ik toch plezier aan de gevechten met de anderen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet