NASCAR

NASCAR: Nationwide-zege voor Joey Logano in Phoenix. Sadler verknoeit titelkansen!

Joey Logano behaalde in Phoenix zijn negende Nationwide-zege dit seizoen. Ricky Stenhouse Jr. is bijna zeker van zijn tweede achtereenvolgende Nationwide-titel. Zijn rivaal Elliott Sadler verspeelde verknoeide zijn kansen volledig.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_crash_phoenix
En voor het tweede achtereenvolgende jaar verspeelt Elliott Sadler zijn titelkansen in
de Nationwideseries in Phoenix.

Nationwide-zege voor Joey Logano in Phoenix
Joey Logano behaalde in 21 starts zijn negende Nationwide-zege dit seizoen. Polesitter Logano domineerde met zijn JGR-Toyota het veld volledig. Met teamgenoot Brian Vickers werd het zelfs een dubbeloverwinning. Ricky Stenhouse Jr. eindigde als derde en is met zijn Ford Mustang bijna zeker van de Nationwide-titel. Zijn naaste titelrivaal Elliott Sadler verknoeide zijn kansen volledig aan het slot van de wedstrijd.

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Elliott Sadler deed dit in Phoenix echter wel. Met de finish in zicht reed Sadler tegen Chevrolet-collega Cole Whitt. Beide gingen achterwaarts de Safer Barrier in, maar Sadler’s teamgenoot Brendan Gaughan kon geen enkele kant uit en reed Sadler’s neus er volledig af. Hoewel Sadler nog van de plek des onheils weg kon rijden besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd met Code Rood te onderbreken.

Na een crash in de kwalificatie moest Sadler achteraan starten. Hij bezette korte tijd de vierde plek en reed op het moment van de crash in twaalfde positie.
Elliott Sadler: “Ik heb het allemaal zelf gedaan. Voor dit team had ik het gewoon beter moeten doen. Ik bied mijn excuus aan voor het feit dat ik dit team in deze positie voor de laatste wedstrijd in Homestead heb gebracht. Wij zullen er naar toe gaan en tot het einde vechten maar eigenlijk heb ik mijn eigen graf nu al gegraven.”

Voor Sadler was het een Deja Vu uit 2011. En ook toen maakte Sadler dezelfde fout! Sadler werd na zijn rampzalige acties nog als 22e geklasseerd. Na een onderbreking van enkele minuten werd de wedstrijd voor vier ronden hervat.

Het Sadler incident onderbrak de strijd tussen de JGR-coureur Logano en Vickers. Beiden waren ervan overtuigd dat ze de wedstrijd hadden kunnen winnen. Van de 204 ronden tellende wedstrijd reed Logano er maar liefst 168 aan de leiding. Logano verhuist in 2013 naar het Team van Roger Penske en weet wat hij dan van JGR-Racing kan verwachten. “Maar ik weet dat men bij Penske over competitieve auto’s beschikt. En ook Brad Keselowski streed met mij vandaag om de overwinning. Daarom verheug ik mij nu al op de toekomst. Ik wil hier op een zo’n goed mogelijke manier eindigen. Het is natuurlijk “cool” om het team winnend te verlaten.”

2012_keselowski_phoenix
Brad Keselowski streed eveneens korte tijd om de kop in Phoenix.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet