V8 Supercars

V8 Supercars: Aanhoudende geruchtenstroom over eventueel vertrek Van Gisbergen bij SBR Racing

De afgelopen week is er in Australië een aanhoudende geruchtenstroom ontstaan over het eventuele vertrek van Shane van Gisbergen en teamgenoot Lee Holdsworth bij het team van Stone Brothers Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s SBR Racing

9-vangisbergen-ev13-12-04057
Afgelopen weekend nog een SBR formatie met Van Gisbergen, Slade en Holdsworth. Blijft
deze line-up ondanks de getekende contracten voor 2013 hetzelfde?

Aanhoudende geruchtenstroom over eventueel vertrek Van Gisbergen bij SBR
Afgelopen week is er een aanhoudende geruchtenstroom op gang gekomen rondom het eventuele vertrek van Shane van Gisbergen bij SBR De Nieuw Zeelander verlengde afgelopen zomer zijn contract met drie jaar bij SBR Racing. De contractondertekening vond plaats voordat de fusie van SBR/Erebus Racing tot stand kwam. Van Gisbergen verklaarde er toen van overtuigd te zijn dat hij met SBR kampioenschappen kon winnen. Een verandering in de managementstructuur bij SBR liggen momenteel ten grondslag aan de geruchtenstroom. Opmerkelijkerwijs ontstond die een dag nadat Ryan Maddisson van Erebus Racing zijn eerste werkdag bij SBR begon.

Holdsworth wil stop geruchtenstroom
Teamgenoot Lee Holdsworth ontkent zijn vertrek bij SBR echter in alle toonaarden. “De geruchtenmolen in de autosport is hopeloos. Iedereen houdt van een geruchtje. Maar stop hier a.u.b. mee” liet Holdsworth op zijn Facebook pagina weten.

Van Gisbergen weigerde afgelopen week in de media echter commentaar te geven. Het afkopen van het SBR-contract zou realistisch gezien maar één optie opleveren. Alleen bij FPR Racing is er nog een vierde auto vrij. Een overstap naar het team van DJR Racing lijkt geen realistische optie. Sinds het vertrek van kampioen James Courtney in 2010 heeft men geen titels meer behaald en is het team steeds verder in het moeras weggezakt. Hoofdsponsor Jim Beam kondigde vandaag zelfs zijn vertrek bij DJR aan.

2012_holdsworth_r2_adelaide
Lee Holdsworth tekende pas dit jaar na jaren GRM voor SBR Racing. "Stop alstublieft
met de geruchtenstroom" was zijn Facebook-verzoek!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet