WTCC

WTCC: Volledig SEAT-podium na de eerste race

Een natte baan, hevig heen en weer slingerende ruitenwissers, rijders die er alles aan doen om de noodzakelijke temperatuur in hun Yokohama banden te krijgen. Op deze manier maakt het complete imposante veld zich op voor de start van de eerste WTCC-race op Brands Hatch.

Tekst: Jakob Dekker

De SEAT’s staan bij de start iets schuiner gepositioneerd om zo de optimale grip te pakken. Rydell kwam slecht weg waardoor merkgenoot Yvan Muller de leiding pakte, voor de drie andere LEON’s. In de inmiddels herstelde Chevrolet Nubira sluit de Brit Rob Huff. Tom Coronel let goed op en rijdt rond de tiende plek. Andy Priaulx is hem dan al voorbij.

De spray maakt de regen tot een plaatselijke mist en onder die omstandigheden weten vier LEON’s ronde na ronde het veld aan te voeren. Waarbij achter de koploper de teamgenoten Terting, Rydell en Thompson strijden. Naast Priaulx is ook BMW-coureur Dirk Muller sterk van start gegaan. Hij rijdt achter Menu op een achtste plaats in de wetenschap dat die plek hem voor de tweede race de pole position geeft. Maar over die wetenschap beschikt merkgenoot Priaulx ook. En om die reden verhoogt hij de druk op de Duitser om hem tegen het eind van de race op snelheid te passeren en terug te verwijzen naar de negende plek.

Op dat moment is SEAT Team Holland rijder Tom Coronel nog wat verder teruggevallen en rijdt rond de twaalfde/dertiende plaats, maar nog steeds beste in zijn klasse. Aan de kop van de veld is de strijd nog niet gedaan. De positie van Muller blijft onaangetast, maar zijn volgers strijden om de resterende posities en punten. Zo lag de als zesde gestarte James Thompson op enig moment tweede, maar werd tegen het eind van de race door zijn teamgenoot Terting terugverwezen naar een derde plaats. Een plek waar hij direct met de – naar een vierde plaats opgeklommen - Chevrolet Lacetti van Huff te maken kreeg. Toch kon laatstgenoemde net niet verder doorstoten. De val pole gestarte Rydell moest daarbij genoegen nemen met een vijfde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet