NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick wint Nationwide Texas. Rookies baren opzien!

Kevin Harvick behaalde op de Texas Motorspeedway zijn tweede Nationwide-zege dit seizoen. Tevens betekende het de 39e Nationwide-zege in zijn carrière. De titelstrijd tussen Ricky Stenhouse Jr. en Elliott Sadler blijft ongemeen spannend.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/ Toyota Motorsports USA

155398225_10
Start bij avondlicht in Texas.

Kevin Harvick wint Nationwide Texas
Kevin Harvick behaalde in Texas zijn tweede Nationwide-zege dit seizoen. Tevens betekende het ook zijn vijfde Nationwide-overwinning op de Texas Motor Speedway. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Harvick er maar liefst 127 op kop en versloeg rookie Ryan Blaney(Penske Dodge) met 1.628 secs. voorsprong. Blaney profiteerde van een uitstekend uitgevoerde pitstop door de crew van Penske Racing in de 178e ronde.

Na de laatste herstart in de 182e ronde streden Harvick en Busch direct om de kop. Over Busch maakte Harvick zich weinig zorgen, wel over degenen die op vers rubber naar voren stoven. Harvick: “Ik wilde geen fouten maken want ik was er mij van bewust dat er iemand snel door het veld naar voren zou komen! Maar alles pakte gelukkig goed uit!”

Zowel Danica Patrick als Sam Hornish Jr. deden het eveneens uitstekend. Danica Patrick reed geruime tijd in de Top 4 maar finishte als 14e. Hornish Jr. verloor bij een slechte stop veel tijd en reed vervolgens vanaf de 21e plek naar de Top 5.

Titelduel
Spannend was de strijd tussen de titelkanshebbers Ricky Stenhouse Jr. en Elliott Sadler. Stenhouse kampte vrijwel de gehele avond met een auto die “loose” was, maar na de 160e ronden draaiden de rollen voor beide titelkandidaten volledig om. Na een neutralisatie in de 177e ronde bleven zowel Stenhouse Jr. als Sadler op de baan en gingen niet voor vers rubber naar binnen. Na de herstart wist Stenhouse Jr. zijn vierde positie vast te houden maar Sadler viel steeds verder terug en eindigde als 11e.

2012_sprint_harvick_busch
Pitlane Sprint Tussen Kevin Harvick en Kyle Busch.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet