NASCAR

NASCAR: Nelson Piquet Jr. derde in NASCAR Campingworld Truckrace Texas

Nelson Piquet Jr. heeft in de NASCAR Campingworld Truckwedstrijd op de Texas Motor Speedway weer een uitstekend resultaat geboekt. De voormalige F1-rijder eindigde als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_nelson_piquet_jr._pole_texas
Wel een mooie pole voor Nelson Piquet Jr. in Texas maar helaas geen overwinning.

Nelson Piquet Jr. derde in NASCAR Campingworld Truckrace Texas
Nelson Piquet Jr.wist jammer genoeg zijn pole niet in een overwinning te verzilveren. De Braziliaan pakte voor de NASCAR Campingworldseries Truckwedstrijd en gaf bijna 69 ronden lang de toon aan. In de 100e ronde passeerde de latere winnaar Johnny Sauter Piquet Jr.

Sauter bouwde direct een voorsprong van drie seconden op Piquet Jr. op. Daarna werd de wegligging van zijn Toyota Tundra minder. Achtervolger Parker Kligerman, eveneens Toyota, wist tot aan de reguliere pitstopcyclus ruim 2,5 seconden van de achterstand af te knabbelen.

Een snelle stop waarbij Kligerman slechts twee banden liet wisselen bracht hem tot de 137e ronde aan de leiding. Sauter liet bij zijn allerlaatste stop vier nieuwe banden monteren en pakte voor de resterende tien ronden de kop.

Het wedstrijdgemiddelde van Sauter bedroeg 154.737 mph. Een nieuw record voor de Campingworld Truckseries in Texas. De wedstrijd telde slechts twee korte neutralisaties. Van de 147 ronden tellende wedstrijden werden de laatste 78 ronden onder groen verreden.

In de NASCAR Campingworld Truckseries staat Nelson Piquet Jr. in de puntenstand met 699 punten als zevende genoteerd. James Buescher leidt het kampioenschap met 750 punten gevolgd door Ty Dillon met 735 punten.(beiden Chevrolet).

2012_nelson_piquet_jr._pitstop_texas
In Texas was het soms moeilijk om voor twee of vier banden te kiezen. Hier een
stop van Nelson Piquet Jr.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet